A Jaguar Land Rover bemutatta önvezető kisbuszát

Ahogy egyre több ember költözik a városokba, a kevés parkolóhely és a dugók egyre nehézkesebbé teszik a saját autó birtoklását és vezetését.

Az autógyártók erre a problémára találták ki megoldásként az önvezető ingajáratokat, melyek a városban közlekedve személyszállítási szolgáltatást végeznek.

Legutóbb a Jaguar Land Rover állt elő ezzel az ötlettel, követve például a General Motors-t, a Toyotát és a Volkswagent.

Forrás: Motor Authority

A brit autógyártó Project Vector néven hozta ki önvezető elektromos kisbuszát, mely flottában kerül eladásra városokban történő telepítésre. A jármű csak kb. 4 méter hosszú, és úgy tervezték, hogy áru és személyszállításra egyaránt alkalmas legyen.

A Project Vectort az Egyesült Királyságbeli Coventry-ben fogják tesztelni 2021 végén egy kísérleti mobilitási szolgáltatás részeként, amelyet Coventry Városi Tanáccsal és a West Midlands Kombinált Hatósággal együttműködve folytatnak. Biztonsági okokból a jármű rendelkezik kormánnyal és pedálokkal is. A Jaguar Land Rover már 2017 óta végez önvezető prototípusaival teszteléseket Coventryben.

A cég hosszútávú célja, hogy részben és teljesen önvezető rendszereket is tervezzen, és azok a helyzetek legszélesebb körében használhatók legyenek, mint például szélsőséges időjárási vagy útviszonyok között is.

Forrás: Motor Authority

https://www.motorauthority.com/news/1127185_jaguar-land-rover-latest-to-unveil-a-self-driving-shuttle

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936