A Jaguar Land Rover „virtuális szemeket” tesz önvezető autóira, hogy az emberek jobban bízzanak benne

A Jaguar Land Rover „virtuális szemeket” tett önvezető autóira, hogy felmérje, mennyire bíznak az emberek az autonóm járművekben. Az önvezető kisautók egy teszt utcán haladtak végig, miközben szándékuk jelzése céljából „szemkontaktust” létesítettek a gyalogosokkal. Ezután mérnökök rögzítették a bizalmi szintet 500 teszt gyalogos esetében a „szemkontaktus” előtt és után, hogy megállapítsák, hogy az emberek mennyire bíztak abban, hogy az autó átengedi őket az úton.

Forrás: Business Insider

A kutatások szerint a gyalogosok és a kerékpárosok 63%-a úgy érzi, hogy kevésbé lenne biztonságban, ha autonóm autók közlekednének az utakon. A Jaguar Land Rover abban bízik, hogy a kutatások megmutatják, hogy mennyi információt kell megosztaniuk az önvezető autóknak ahhoz, hogy jobban bízzanak bennük az emberek.

A projekt arra az ösztönös késztetésre összpontosít, hogy a gyalogosok ránéznek az autó vezetőjére, mielőtt lelépnek elé az útra. A projekt vezetője, a Jaguar Land Rover Jövőbeni Mobilitás projektjének kutató menedzsere, Pete Bennett szerint ezeknek a folyamatoknak a megértése fontos a jövőben egyre inkább automatizálttá váló világban. Arra kíváncsiak, hogy hasznos-e, ha az autó információt nyújt az embereknek a szándékairól, vagy már az is elég a bizalom javításához, ha a gyalogos érzékeli, hogy a jármű felismerte őt.

Forrás: Business Insider

https://www.businessinsider.com/jaguar-land-rover-eyes-on-cars-see-humans-trust-them-2019-9

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936