A kétezres években születettek a legnyitottabbak az önvezető autókra, de még ők is tartanak tőle

Egy újabb önvezető autókkal kapcsolatos amerikai lakossági felmérés alapján (HarrisX kutatás) a válaszadók negyede „nagyon tart” az önvezető autók gondolatától. Mindössze 7%-uk válaszolta azt, hogy pozitív érzései vannak ezzel kapcsolatban, míg 60%-uk egyáltalán nem gondolkozik pozitívan a kérdésről.

A kutatás szerint az amerikaiak tartanak az önvezető autóktól, és fontosnak tartják az autó birtoklását, ami megadja nekik azt a szabadságot, hogy akkor és oda mennek, ahova akarnak. A válaszadók 90%-a a lehetséges technológiai hibák miatt aggódik az autonóm autókkal kapcsolatban, 70%-uk úgy látja, hogy az önvezető autók technológiája gyorsabban fejlődik a vártnál.

A kétezres években születettek majdnem fele viszont jó ötletnek tartja az önvezető autókat. Körülbelül a fele ennek a csoportnak viszont azt mondja, hogy nem érezné jól magát egy ilyen járműben több mint 100 km/h-val haladva.  Ez a csoport azért fontos a kutatások szempontjából, mert ők azok, akik részére a jövőben akár két-három önvezető autót is el lehet adni életük során.

Bár ők a legnyitottabbak, de azért a többségük még mindig tart az önvezető autók ötletétől, így az autógyártóknak még sokat kell tenniük azért, hogy megnyerjék őket.

Forrás: BGR

https://bgr.com/2019/04/14/future-of-self-driving-cars-millennials-study/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936