A KFC elindította drónnal történő házhozszállítási szolgáltatását Ausztráliában

A Wing néven ismert Alphabet leányvállalattal együttműködve a kísérleti programot már elindították az ausztráliai Queenslandben – nevezetesen Logan Central, Kingston, Underwood, Slacks Creek és Woodridge délkeleti elővárosaiban. A Colonel hálózatának hazai kirendeltsége megerősítette, hogy a szolgáltatást a közeli, esetleg azon túli helyszínekre is kiterjeszti.

„A drónos szállítás egy csodálatos technológia, és úgy látjuk, hogy a jövőben egyre elérhetőbbé válik, ezért nagyon örülünk, hogy a Winggel együtt tudtunk együttműködni” – mondja Kristi Woolrych, a KFC Australia marketing igazgatója.

„Ez egy érdekes terület, és izgatottak vagyunk a jövőt illetően. Olyan ügyfeleket szeretnénk megcélozni, akik kényelemre vágynak, és ennek a szolgáltatásnak a lehetőségei valóban bemutatják a szállítás jövőjét.”

A rendelés Wing kézbesítési alkalmazáson keresztüli leadása után, a KFC konyhájában elkészítik az ételt, majd drónok veszik fel azt a Wing Australia kijelölt helyszínéről, mielőtt akár 110 km/órás sebességgel elindulnak. A drón a rendeltetési helye felett lebeg, és leengedi a rakományt egy heveder segítségével, amely automatikusan, biztonságos módon érkezik a földre (anélkül, hogy a drónnak le kellene szállnia).

A Wing szerint a szabadalmaztatott drónszoftver naponta 15 millió szimulációt hajt végre és elemzi az időjárás és a terep változásait, teszteli a szállítórendszereket, valamint „folyamatosan javítja az útvonaltervet”, hogy személyre szabhassa az ügyfelek elérésének optimális útvonalait.

„Izgatottan várjuk, hogy a KFC-vel együttműködve kibővítsük szállítási lehetőségeit az ügyfelek számára azáltal, hogy a vásárlók kedvenceit új magasságokba emeljük Logan (Queensland) egén keresztül, amely a világ drónos szállítási fővárosa” – mondja Dave Ojako-Pettit, a Wing Queensland városvezetője.

„Jelentős növekedést tapasztaltunk az igény szerinti drónszállítási szolgáltatásunk használatában Délkelet-Queenslandben. Sok ügyfelünk különösen hasznosnak találta az igény szerinti drónos szállítást, mivel otthon maradtak, és az érintés nélküli szolgáltatásunkra támaszkodtak a szükséges dolgok kiszállításában.”

„Láttuk, hogy az ügyfelek a Wing alkalmazáson keresztül leadott rendelésüket követően percek alatt megkapják otthonukban ételeiket, ami elképesztő” – teszi hozzá Woolrych.

„Több időbe telhet, hogy felkeljünk a kanapéról, hogy harapnivalót készítsünk. Lényegesen gyorsabb, mint a hagyományos szállítás.”

Forrás: Boss Hunting

https://www.bosshunting.com.au/lifestyle/eat/kfc-delivery-drones-australia/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936