A kínai autógyártó azonosítja az önvezető autók előtt álló akadályokat

A Guangzhou Automobile Group vezetője szerint az önvezető autó technológia sokat fejlődött az elmúlt években, de még hosszú út áll előtte, hogy általánossá váljon az utakon.

Az akadályok között szerepelnek a jogi megszorítások, az emberek mobilitási szokásai és az, hogy a technológia egyelőre még a fejlődési fázisban van, nyilatkozta Feng Xingya a CNBC East Tech West konferencián Kínában.

A közeljövőben lehetséges, hogy az autonóm autókat engedélyezik specifikus területeken vagy épületekben, mondta Feng. De ahhoz, hogy minden közúton megjelenjenek, a különböző faktoroknak együtt kell működnie. Ilyen faktorok a jogi szabályozás és az ilyen járművek emberek általi elfogadottsága.

A cégvezető szerint az önvezető autók egy nap fontos szerepet fognak játszani a közlekedésben, ezért a Guangzhou Automobile Group is errefelé halad tovább.

Ez év júliusában a hongkongi jegyzékben szereplő autógyár bevezetett egy autóba épített rendszert, amelyet a Tencent és a Huawei technológiai óriásokkal együttműködésben fejlesztettek ki. Az Adigo rendszer tartalmaz egy autonóm vezetési elemet, amely Feng szerint „nagyon magas biztonsági és biztonsági szintet” ért el.

„Látjuk, hogy van még mit fejleszteni. Hosszútávon a teljesen ember nélküli vezetési rendszer technológiai problémáját szeretnénk megoldani.” – mondta Feng. „Az autógyártásban ez még mindig csak egy kezdeti stádium, a jövő az autonóm autóké.”

Forrás: CNBC

https://www.cnbc.com/2019/11/18/self-driving-cars-still-face-many-hurdles-says-chinese-automaker.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936