A kínai autógyártó Geely vezetéstámogató rendszerekre vonatkozó üzletet köt a Mobileye-jal

A Geely Auto Group kínai autógyártó az Intel önvezető autó egysége, a Mobileye által kifejlesztett fejlett vezetéstámogató rendszert (ADAS) fog használni új prémium elektromos járművében, a Zero Concept-ben. Az új autót a Lynk & Co. gyártja, a Geely és a Volvo közös vállalkozásaként létrehozott márka.

Forrás: Caixin Global

A SuperVision névre keresztelt ADAS-rendszer távolról frissíthető, és a Mobileye EyeQ5 térlátású kamerái és navigációs technológiái működtetik, hogy segítsék az emberi vezetőket a különböző vezetési helyzetekben, a Geely és az Intel közös nyilatkozata alapján.

A SuperVision rendszer magas szintű vezetési segítséget és biztonsági szolgáltatásokat fog biztosítani az emberi járművezetők számára, beleértve a forgalmi dugóban nyújtott segítséget és az „autópálya-pilótát”, egy intelligens rendszert, amely lehetővé teszi az autópályákon az önálló vezetést – mondta a Mobileye vezérigazgatója és Amnon Shashua, az Intel alelnöke nyilatkozatában.

A Geely és a Mobileye szintén egy széleskörű megállapodást írt alá, amely lehetővé teszi, hogy több Geely járművet felszereljenek a Mobileye olyan technológiáival, mint például az automatikus vészfékezés és a sávtartás segítése – áll a közleményben.

A Geely elmondta, hogy a Zero Concept autó a tervek szerint 2021 őszén ér el a fogyasztókhoz.

Az üzletet csak néhány nappal azután jelentették be, hogy a kínai elektromos startup a Li Auto bejelentette partneri kapcsolatát az Nvidia-val, mely alapján az amerikai cég autonóm jármű szoftveres platformját, az Nvidia Drive AGX Orin-t használja új, kiterjesztett hatótávolságú sportautójának meghajtására, melynek bemutatását 2022-re tervezik.

Forrás: Caixin Global

https://www.caixinglobal.com/2020-09-25/chinese-carmaker-geely-signs-driver-assistance-system-deal-with-mobileye-101609496.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936