A kínai AutoX „Robotaxi” operációs központot nyit Shanghaiban

A kínai önvezető startup, az AutoX megnyitotta önvezető taxi operációs központját Shanghaiban, ami megalapozza a városban tervezett „robotaxi” pilot projektjének elindítását.

A 80 000 négyzetláb hosszúságú létesítmény az autonóm autók flottájának működtetéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, és adatközpontként szolgál majd a járművek mindennapi működéséből és az egész nap virtuális teszt szimulációkat futtató felhőalapú számítógépekből gyűjtött információk tárolására a Caixinnek e-mailben adott vállalati nyilatkozata alapján.

Forrás: Caixin Global

A közlemény szerint a program részeként a felhasználók fuvart rendelhetnek majd az AutoX robotaxijaival egy alkalmazáson keresztül.

A bejelentés nem részletezi, hogy a taxik milyen szintű önvezető technológiával rendelkeznek majd. A kínai kormány a technológiát 0-5 szintekre sorolja be, amelyek az emberi beavatkozáson és a környezeti körülményeken alapulnak.

Az operációs központ az AutoX és a shanghai-i hatóságok tavalyi megállapodásának részét képezik, mely felhatalmazza a céget 100 autonóm taxiból álló flottájának kipróbálására egy pilot területen, mely lakóterületeket, üzleti körzeteket és bevásárlóközpontokat is magában foglal.

Az AutoX már teszteli önvezető autóit Kínában és az Egyesült Államokban is. Decemberben az Alibaba által támogatott cég bejelentette, hogy engedélyért folyamodott önvezető autóinak vezető nélküli tesztelésére Kaliforniában.

Forrás: Caixin Global

https://www.caixinglobal.com/2020-04-13/chinas-autox-opens-robotaxi-operation-center-in-shanghai-101541850.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936