A kínai Didi Chuxing vállalat szerint vezető nélküli autók közlekedéséhez szenzorokkal befedett városokra lesz szükség

A kínai vállalatóriás, a Didi Chuxing intelligens közlekedési kezdeményezésekért felelős kutatója, Henry Liu szerint a cég vezető szerepet fog betölteni az önvezető autók fejlesztésében.

  • A Didi három éve dolgozik autonóm járműtechnológiák kifejlesztésén, az Egyesült Államokban és Kínában.
  • A cég már rendelkezik saját önvezető autókkal, saját szenzorokkal felszerelve és megvannak az engedélyeik a kaliforniai Mountain Viewban, és a kínai Pekingben is.
  • Henry Liu elmondta, hogy az autonóm járművek fejlesztése két fronton zajlik a Didinél. Egyrészt olyan szenzorokat telepítenek a járművekbe, amelyek érzékelik a környezetet, felderítik az objektumokat, tervezik az utazási útvonalakat és végül irányítják az autókat. Másrészt, „együttműködő jármű-autópálya rendszereket” fejlesztenek, amelyek inkább a környezetre hagyatkoznak – ez azt jelenti, hogy az érzékelőket telepítenek az utakba, épületekre, lámpatestekre és a környező területeken, hogy azok releváns információkat szolgáltassanak az önjáró autóknak. Az úttestbe épített érzékelők képesek lesznek a környezettel kapcsolatos információkat nyújtani az autónak. Azonban egy ilyen fejlesztéshez nagyon nagy sebességű mobilinternet-kapcsolat jelenléte szükséges, Kína nagy hangsúlyt helyez ennek a fejlesztésére.
  • A Didi egyik legfontosabb előnye az önvezető, intelligens autók fejlesztésében az az, hogy egy közlekedési hálózattal rendelkezik.A vállalatnak kb. 550 millió, ride-hailing (az Uberhez és a Lyfthez hasonló) szolgáltatást igénybe vevő felhasználója van több mint 400 városban. Ez lehetővé teszi a kínai cég számára, hogy bőséges adatot gyűjtsön a felhasználókról, utazási szokásaikról a különböző városok forgalmi viszonyaira vonatkozóan.

Forrás: CNBC

https://www.cnbc.com/2018/11/27/east-tech-west-chinas-didi-chuxing-on-future-of-self-driving-cars.html

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936