A kínai elektromos autókat gyártó cég bemutatta legújabb modern kinézetű modelljét, mely 400 mérföld megtételére képes

A Human Horizons, egy új kínai elektromos autókat gyártó cég bemutatta új teljesen elektromos prémium márkáját a HiPhi-t, amelynek első autója a HiPhi 1 egy elektromos SUV, ami 400 mérföld megtételére képes. Sajtóközleményében a cég hangsúlyozta az autó „okos” képességeit: emberre orientált felépítés, ami alkalmazkodni képes és változatos megoldásokat tud nyújtani a felhasználói élmény javítására. Az „ideig hálózatát” négy „szuper agy” irányítja, amelyhez hat számításokat végző platform (MPU) csatlakozik 1G Ethernettel összekapcsolva, mely így magasabb átviteli sebességet eredményez, mint a hagyományos CAN hálózatok. A jármű nagy mennyiségű információ elemzésére és döntések hozására képes felhőalapú számítástechnika felhasználásával egy erőteljes adatelemző motorral.

Forrás: Electrek

A szenzorok és a számítástechnikai teljesítmény mellett a HiPhi 1 radikális kinézettel is rendelkezik. Az autó belsejében számos nagy képernyő található, köztük egy a Tesla S és X Modelljére emlékeztető központi kijelzővel. Kívülről úgy néz ki, mint egy agresszív SUV, a hátsó ajtók pedig kétfelé is nyithatóak, oldalra és felfelé is. Az autót többféle akkumulátor teljesítménnyel is tervezik megjelentetni, a maximum 96 kW/h-s kapacitás lesz, amely 400 mérföldes távolságra lesz elég.

A HiPhi fel van szerelve egy kétmotoros hajtóművel is, mely 3,9 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/h-s sebességre.

A Human Horizons megvásárolta a korábban a Kia által használt autógyárat, melyet jelenleg felújít, hogy 2021-ben elindítsa a HiPhi 1 gyártását.

A jármű először Kínában lesz elérhető, de a Human Horizons-nak globális tervei is vannak.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2019/08/01/human-horizons-hiphi-electric-car/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936