A kínai Geely műholdakat épít az autonóm járművek irányítására

A Zhejiang Geely Holding Group műholdak gyártásába kezdett, hogy létrehozzon egy nagy pontosságú navigációs hálózatot, amely az önvezető autókat irányítja majd.

Megkezdődött a tömeggyártás a Zhejiang tartománybeli Taizhou-ban, amivel Kína legnagyobb magántulajdonban lévő autógyártója belépett egy régóta a hadsereg által uralt területre.

A műholdakat a Geely csoport vállalata, a Geespace fejlesztette ki önállóan, a gyártást szintén egy csoporttag kezelte.

A Greely gyártási tudását különböző típusú műholdak építésére fogják alkalmazni. Az éves termelést 500 egységre tervezték.

A Geely azt tervezi, hogy létrehoz egy alacsony föld körüli pályájú műholdhálózatot, amely pontos helymeghatározási információkat küld az önvezető autóknak.

Kína űriparának szoros kapcsolatai vannak a Népi Felszabadító Hadsereggel. A műholdak gyártása korábban a hadsereghez kötődő vállalkozások területe volt.

Az amerikai magánszektor vállalatai azonban jelentős lépéseket tettek az űriparban, különösen az autóiparral való együttműködés terén. Ennek fényében a Geely nyilvánvalóan úgy látta, hogy a műholdas üzletágba való belépés elengedhetetlen globális autóipari működésének bővítéséhez.

A Geely alapítója és elnöke, Li Shufu a kínai Nemzeti Népi Kongresszusban is részt vesz. Li közel áll Xi Jinping kínai elnökhöz, mivel a Geely központja Zhejiang tartományban van, ahol Xi egykor párttitkárként szolgált. A magánszektor vállalatai az utóbbi időben olyan ágazatokba fektettek be, amelyek korábban nem voltak korlátozottak, mint például az atomenergia.

Forrás: Asia Nikkei

https://asia.nikkei.com/Business/Aerospace-Defense/China-s-Geely-builds-satellites-to-guide-autonomous-vehicles

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936