A kínai óriás személyszállító cég, a Didi robotaxi szolgáltatás bevezetését tervezi Shanghaiban

Az Uber kínai verziója, a Didi Chuxing bejelentette, hogy robotaxi szolgáltatást indít Shanghaiban. Az önvezető autókat egy applikáción keresztül rendelhetik meg a felhasználók.

A személyszállító szolgáltatást nyújtó cég 30 különböző 4-es szintű autonóm jármű modellt alkalmaz Shanghai Jiading körzetében. A 4-es szinten autonóm autók magas szinten önállóak, de a vezető át tudja venni az irányítást szükség esetén. A Didi az autonóm és az emberi vezetős járműveket kombinálja pilot projektje során.

Ez a legújabb cég, ami robotaxi pilot projektet indít Kínában, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a mesterséges intelligencia iparának fejlesztésére, ami az önvezető autókat is magában foglalja. 2030-ra Kína akar a világelső lenni a mesterséges intelligencia terén.

A technológiai óriáscég, a Baidu is robotaxi szolgáltatást tervez az év során Changsha-ban, a Pony.ai pedig Guangzhou-ban.

Az Egyesült Államokban a Waymo állt össze a fuvar-rendelő szolgáltatást nyújtó Lyft-tel, hogy önvezető autókkal kínáljon fuvarozási szolgáltatást Phoenixben. Eközben a Tesla vezetője, Elon Musk azt nyilatkozta, hogy a cég robotaxijai 2020-ra az utakon lesznek.

A Didi engedélyt kapott autonóm autói tesztelésére Shanghaiban, de egyelőre nem tette közzé, hogy mikor tervezi beindítani pilot projektjét.

Forrás: CNBC

https://www.cnbc.com/2019/08/30/china-uber-didi-plans-to-launch-a-robo-taxi-service-in-shanghai.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936