A kínai Pony.ai az elsők közt indít utast szállító robotaxi szolgáltatást

A kínai autonóm jármű startup, a Pony.ai bejelentette, hogy korlátozott útvonalakon „robotaxi” szolgáltatást indított egy amerikai városban, és így az elsők között vált önvezető járművekben utasokat szállító társasággá. A PonyPilot-nak nevezett szolgáltatást a kaliforniai Fremontban indították február 25.-én helyi kormányhivatalnokok számára szigorúan meghatározott útvonalon a vasútállomás és néhány hivatali épület, mint például a városháza között.

Forrás: CX Tech

A hivatali alkalmazottak a PonyPilot alkalmazáson keresztül tudnak taxit rendelni a cég bejelentése szerint, hozzátéve, hogy értékelik majd a szolgáltatást és megfontolják a kiterjesztését Fremont más részeire is.

A Pony.ai 2018 óta teszteli 100 autóból álló autonóm flottáját Beijingben, a kaliforniai Irvine-ban és a dél-kínai Guangzhou városában, mely a cég székhelye.

2019 júniusában a cég csatlakozott egy a Waymo-t és az Alibaba által támogatott AutoX-et magában foglaló csoporthoz, mely engedélyt kapott Kaliforniában önvezető autóval való taxiszolgáltatás nyújtására.

Az autonóm autók területén folyó verseny részeként a Pony.ai is kiterjedt tesztelést végez önvezető járművein. Beijing-ben a cég öt önvezető autója összesen 111 ezer kilométert tett meg speciálisan kiválasztott utakon a tavalyi év során.

Forrás:  CX Tech

https://www.caixinglobal.com/2020-03-05/chinas-ponyai-among-first-to-launch-passenger-carrying-robotaxi-service-101524517.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936