A koreai Seoul Robotics új fejlesztése pontosabbá teszi a lidarokat

Az intelligens városok és az autonóm autók megjelenése aggodalmakat vet fel a városi területek megfigyelésével és biztonságával kapcsolatban. A cégek a Lidar rendszerre támaszkodnak, mint a mesterséges érzékelés következő generációjára, amely lehetővé teszi számukra, hogy felmérjék biztonsági hálózatukat és megfigyelési szolgáltatást nyújtsanak.

Az autonóm járműgyártók az Aware és a Lidar rendszerekre is támaszkodnak az objektumok és a környezet megértése érdekében. Ezek a cégek azonban nem tudják előállítani saját mesterséges intelligencia észlelő rendszereiket a dollár tízmilliókat elérő magas gyártási költségek és a fejlesztéshez szükséges kutatás-fejlesztés hossza miatt.

A Seoul Robotics, koreai startup a Lidar megoldások iránti nemzetközi igényt szolgálja ki az innovatív technológia és az autonóm autók terén való stratégiai kapcsolatai kombinálásával. A startup együttműködési kapcsolatokat alakított ki a globális gyártókkal, a LiDAR gyártási partnereivel, a Tier 1 beszállítókkal, a kormányokkal és a mérnöki megoldások szolgáltatóival. SENSR programcsomagja a következő generációs pontos érzékelést adja hozzá a LiDAR rendszerekhez. Lehetővé teszi a járművek és robotok számára a gyalogosok és járművek észlelését, osztályozását és számlálását az összetett terek széles skáláján.

A Seoul Robotics SENSRTM egy AI-képes észlelési platform a 3D lidarok számára, amely a legnagyobb objektum-felismerési pontosságot biztosítja minimális számítási költségek mellett. A SENSR programcsomag következő generációs, valós idejű, térben precíz érzékelést ad hozzá a Lidar rendszerekhez. Ennek eredményeként a vállalatok teljes mértékben kihasználhatják Lidar rendszereiket anélkül, hogy több milliót és évet fektetnének saját 3D adatfeldolgozó AI-k létrehozására.

A SENSR™ platform felismeri, osztályozza, nyomon követi és előrejelzi az objektumokat, így lehetővé teszi az autonóm járművek számára, hogy különbséget tegyenek más járművek, gyalogosok és az érzékelt környezetében lévő tárgyak között.

A platformnak három változata van, amelyek mindegyikét külön feladatokra tervezték:

  • A SENSR M mobilitási feladatokat lát el, több mint 150 méterről történő észlelés, és és több mint 3 másodperccel való előrejelzés révén. Ezt a változatot használhatják az autonóm járművek, a fejlett vezetést segítő rendszerek és a kiszállító robotok.
  • A SENSR I monitorozási feladatokra képes, segíti a robotokat és az autonóm autókat a gyalogosok számának meghatározásában, az emberek detektálásában és az objektumok követésében a különböző Lidar rendszerek között. A SENSR I több cég több mint 20 különböző Lidar modelljét tudja összekötni. A variáció lehetővé teszi, hogy az autonóm autók észleljék a gyalogosok számát, a terület biztonságát és a társadalmi távolságtartási követelményeket.
  • A SENSR S intelligens infrastruktúra-szolgáltatásokat kínál, amelyek lehetővé teszik az intelligens forgalomirányítást, az elkerülési áramlás elemzést, és a forgalmi ütközések elemzését.

A startup a nemzetközi piacra terjeszkedik azáltal, hogy az autonóm járműiparon túl is kínálja innovatív 3D termékeit. A startup vezérigazgatója, Han Bin Lee szerint: „A Seoul Robotics behozza az önvezető autó technológiát a biztonsági és felügyeleti ágazatba, hogy azt a magas színvonalú érzékelést biztosítsa, amelyre jelenleg szükség van.” A cég SENSR szoftver motorja lehetővé teszi a járművek és a robotok számára a gyalogosok, járművek és tárgyak észlelését, osztályozását és számlálását bárhol és bármikor. A startup úgy véli, hogy SENSRTM-je kulcsfontosságú szerepet játszik a CCTV kamerák hálózati intelligenciája és a kiskereskedelmi forgalom javításában a biztonsági és megfigyelő iparágban. A termék robusztus API-ja és SDK-ja lehetővé teszi a biztonsági cégek számára, hogy összekapcsolják a Lidar és a SENSRTM szoftvert a sajátjukkal, és meghatározzák saját biztonsági paramétereiket, a kioldó eseményeket, és az esemény zónákat menet közben.

A Seoul Robotics számos stratégiai partnerséget kötött hazai és külföldi vállalatokkal, hogy forradalmi termékét bemutassa a világpiacon. Az autonóm jármű szektorban a startup úgy tervezi, hogy ötös szintű beszállítókkal kötött partneri megállapodásai révén belép az európai és Egyesült Királyságbeli piacokra, mint fő SENSRTM szoftver beszállító.

Idén áprilisban csatlakozott a Renovo ökoszisztémához is, lehetővé téve az AWare által hajtott járművek számára a fejlett 3D számítógépes látószoftverek és a Lidar rendszerek elérését. Mivel a különböző globális autóipari gyártók és Tier 1 beszállítók már használják a Lidar megoldásait, úgy tűnik, hogy a cég eléri fő célját, a robotok intelligenssé tételét.

Forrás: KoreaTechDesk

https://www.koreatechdesk.com/korean-startup-seoul-robotics-3d-engine-for-lidar-sensors/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936