A következő Tesla nyomában

Ki lehet a következő elektromos autó gyártó, aki a Teslához hasonlót alkot? Egy ismert autógyártó vagy egy új startup? A rengeteg elektromos autó gyártó közül ki lesz az, aki olyan kulcsfontosságú technológiákat ötvöz, mint a hosszú élettartamú akkumulátorok, az agilis gyártás, az autonóm vezetési képességek, a biztonság, mindezt stílusosan és megfizethető áron?

  • A Tesla arra kényszerítette a nagy autógyártókat, mint a General Motors, a Nissan, a BMW és a Porsche, hogy zárkózzanak fel hozzá. Legtöbbjük a csúcsminőségű butikpiacot célozza, ahol a mennyiségek alacsonyak, de a haszonkulcsok magasak.
  • Az elemzők egyetértenek abban, hogy a legnagyobb esély a sorozatgyártásra Kínában, a világ legnagyobb elektromos autó piacán van – körülbelül 1 millió elektromos autóval a mai utakon és becslések szerint várhatóan 2020-ra 5 millió elektromos járművel.
  • Az ázsiai-csendes-óceáni térség „az elektromos járműveket az utóbbi években nagymértékben elfogadta, és az elkövetkező években várhatóan uralja az elektromos járműpiacot” – mondta Rahul Kumar, az Allied Market Research elemzője.
  • Az élvonalbeli ázsiai elektromos autó gyártók közé tartozik a Nio, amely júniusban bemutatta első gyártási modelljét, az ES8-at. A Nio saját vezető-támogató rendszereket fejlesztett ki Pilot és NOMI néven, hogy alkalmazzák a mesterséges intelligencia technológiákat a tömeggyártású autókban.

Forrás: EE Times

https://www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1334007

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936