A Layer új koncepciója vonzóbbá teszi az utazásmegosztást

A Layer már a jövőre készül legújabb utazásmegosztó koncepciójával, a Joyn-nal. A projekt egy olyan belső teret képzel el az autonóm járműveknek, amely kellemesebbé teszi az utazás megosztását másokkal. A design nyolc S-alakú ülést tartalmaz, amelyek két sort alkotnak. Az utasok pedig egy applikáció segítségével rendelhetik meg utazásukhoz a legközelebbi elérhető autót, és lefoglalhatják benne helyüket.

Forrás: Core77

Az elképzelés a magánszférára helyezi a hangsúlyt, de az üléseknek „dinamikus szárnyaik vannak, amelyek bezárhatók, vagy kinyithatók, hogy kapcsolatot lehessen teremteni az utastársakkal”. A belső tér inkább a lakás belső teréhez hasonlít, nem pedig hagyományos utastérhez. Az ülések hátsó felén intelligens technológiával felszerelt asztalok találhatók.

A jármű külseje egy „intelligens üvegbuborék”, amely remek kilátást nyújt a környezetre, és átlátszó OLED-ek segítségével minden utas számára specifikus információkat tud megjeleníteni.

A járművet 30 percnél rövidebb utakra tervezték, a Layer alapítója, Benjamin Hubert elmondása szerint az „ezt a platformot használó utasok enyhíthetik az autós utazáshoz kapcsolódó ökológiai bűntudatukat a kényelem feláldozása nélkül”.

Forrás: Core77

https://www.core77.com/posts/93119/Layers-New-Vehicle-Concept-Aims-to-Make-Ridesharing-More-Appealing

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936