A logisztika jövője 2025-ben

A technológia rohanó korszakában minden iparág minden egyes nap fejlődik. Ez az evolúció különösen fontos ahhoz, hogy lépést tartsunk az ipar modern szabványaival. Az egyik fő tényező, amely teljesen megváltoztatta a fogyasztói magatartást, a világjárvány. A világjárvány minden vállalkozás dinamikáját megváltoztatta, a fogyasztói magatartással együtt. Minden digitálissá vált, és a technológia minden kézi feladatot felvált.

A logisztikai ipar objektívje a jövőben megváltozik. Fokozatosan változik és változni fog. Az olyan cégek, mint a PackageX és mások, szem előtt tartották ezt a fókuszt, és folyamatosan a legmodernebb technológiát alkalmazzák, hogy lépést tartsanak az iparági szabványokkal. Egyes levelezőszoftverek már alkalmaznak mesterséges intelligencia szkennelést a kezelési műveletek felgyorsítására. A logisztikai ágazatban a jövőben több változás is bekövetkezik.

A logisztikai ipar jövője

A Statista szerint 2025-ben a dróneladások megháromszorozódnak 2020-hoz képest. Az előrejelzések szerint 2025-ben a drónszállítási piac értéke körülbelül 1,68 milliárd dollár lesz. Ez csak egy statisztika, amely megmutatja, milyen gyorsan alkalmazkodik a logisztikai ágazat a változásokhoz. Számos narratíva határozza meg a logisztikai iparág jövőjét.

Csomagszállító drónok

A drónokkal való szállítás már megkezdődött, és minden nap növekszik. Ez a logisztikai iparág jövőjének fontos területe. Olyan cégek, mint a Google, az Amazon és mások, megvizsgálták a drónos szállítás lehetőségét az Amazon Air-t bevezető Amazonnal. Egy másik ír cég, a MANNA képes volt hatékonyan megvalósítani a dróntechnológiát. Ráadásul a drónokon keresztül történő szállítás viszonylag olcsóbb, mint a csomagok és postai küldemények hagyományos szolgáltatásokon keresztül történő szállítása. Ez jelentős áttörés a logisztika jövője szempontjából. A Digital Journal jelentése szerint a dróncsomagok szállítási piaca 2030-ra eléri a 39 013 millió dollárt, ami óriási számot jelent.

Autonóm autók

A PMI jelentése szerint az autonóm járművek piaca 2019-ben 68,7 milliárd US dollárt ért el, és 2025-re tovább fog növekedni 196,2 milliárdra. Ez egy újabb technológiai előrelépés az iparágban, amely meghatározza a logisztika jövőjét. Az olyan cégek, mint a Tesla, a Gatik és az Amazon olyan önvezető járműveket tesztelnek, amelyek meghatározzák az e-kereskedelmi szállítás jövőjét. Az érintés nélküli kézbesítés iránti megnövekedett kereslet a világjárvány után szintén felgyorsította az autonóm autókon keresztül történő szállítás szükségességét.

Ennek a technológiának a sikere a logisztikai ipar számára is változást hozhat. Olyan előnyöket kínál, mint az alacsonyabb költségek, szállítási idők, valamint az üzemanyag jobb felhasználása. Az ilyen járművekkel az ügyfelek saját maguk vehetik át csomagjaikat és postájukat, teljes hozzáféréssel a nyomkövetési információkhoz. Mivel ezekhez a járművekhez nincs szükség emberre, így kevesebb szünettel is képesek hosszabb ideig dolgozni. Rendszeres karbantartást igényelnek, de az ilyen járművekkel végzett munka javítja a pontosságot. Kevesebb gázt használnak, és jobb marad a motor állapota. Összességében ezek a járművek hatékonyabb és tisztább ellátási láncot kínálnak.

Csomagszállító robotok

Ez az a technológia, amely mindig új lesz, és minden területen tovább fog növekedni. A logisztikai iparban a kézbesítő robotok hat keréken lévő konténerekből állnak, amelyek a kívánt helyre szállítják a csomagokat. Az egyik legfontosabb szolgáltatása a gyors szállítás. A csomagok és postai küldemények robotokkal történő szállítása is nagyon költséghatékony.

Ilyen példát láthatunk a Starship Technology Kiszállító robotjainál, amelyhez az ügyfélnek le kell töltenie az alkalmazást, és csak 10 dolláros havi előfizetést kell fizetnie. Annak is nagyon nagy az esélye, hogy a robotok meghibásodás nélkül elérik a kívánt helyet. Ezek a robotok beépített riasztókkal rendelkeznek, amelyek bármilyen zavar esetén értesítik a céget. Ezenkívül fel vannak szerelve GPS-szel, programozott térképpel, hangszórókkal és mikrofonokkal a hatékony kommunikáció érdekében. A technológia ezen területe még mindig sok kutatást igényel, és biztonsági aggályokkal jár. Ezek a robotok Wi-Fi-re vagy Bluetooth-ra támaszkodnak, és nagyon fontos a kapcsolat mindenkori elérhetősége. Ennek ellenére a szállítórobotok nagyban hozzájárulnak a logisztika jövőjéhez.

Összességében a logisztika jövője a legmodernebb technológia használatán múlik. A vállalatok teljes mértékben kihasználják ezt a technológiát, hogy átalakítsák a logisztika jövőjét. A világjárvány utáni korszak a legújabb technológia használatáról és a vásárlói igények kielégítéséről szól. Az is fontos, hogy naprakészek maradjanak a technológiával, hogy megelőzzék a versenytársakat és az ügyfelek igényeit.

A vállalatoknak nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a vállalkozások logisztikai szolgáltatásaira, és ügyelniük kell arra, hogy minden posta és csomag kézbesítése a lehető leggyorsabb legyen. Ez nem csak abban segíti a vállalkozásokat, hogy javítsák vevői elégedettségüket, hanem hozzájárulnak a vállalkozás hitelességének javításához is.

Forrás: Influencive

https://www.influencive.com/looking-ahead-the-future-of-logistics-in-2025/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936