A Lyft autonóm és sofőrrel irányított járművek hibrid hálózatának kiépítését tervezi

A Lyft járműparkját nagyrészt a sofőrök irányítják, még akkor is, ha a vállalat továbbra is fejleszti autonóm vezetési képességeit – mondta kedden a CNBC Jim Cramernek, John Zimmer társalapítója és elnöke.

„Azt látjuk, hogy lesz egy hibrid hálózat, ami azt jelenti, hogy az első napon, ahogyan a telefonoknál is, a 3G, 4G, 5G nem volt külön hálózatokon. Még mindig tudnia kellett kezelni egy 3G-hívást, amikor a 4G nem volt elérhető” – mondta Zimmer.

„Ugyanez lesz igaz az autonóm járművekre is. Az utazások 5 százaléka lesz autonóm. Az esetek 95%-ában egy telekocsi sofőrre fog támaszkodni. Tehát mindez a Lyft hálózaton belül fog megtörténni, és autonóm partnereinkkel együtt lépünk tovább” – tette hozzá.

A Lyft Autonomous AV-partnerei közé tartozik a Ford Motor és az Argo AI, a Motional és a Waymo. A Lyft 2021-ben bejelentette, hogy jövőre vezető nélküli robotaxi szolgáltatást indít Las Vegasban a Motional-lal való együttműködés révén.

Zimmer azt is elmondta a Cramernek, hogy a telekocsi platform „évről évre 40%-kal javult az aktív sofőrök körében”, és a termelékenység is magasabb volt, a Lyft pedig 20%-kal több utazást tesz lehetővé vezetőnként, mint 2019 első negyedévében.

Forrás: NBC Chicago

https://www.nbcchicago.com/news/business/money-report/lyft-plans-to-build-a-hybrid-network-of-autonomous-and-driver-vehicles-co-founder-says/2851961/?_osource=SocialFlowTwt_CHBrand

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936