A Lyft bemutatja első vezető nélküli elektromos autóit az Egyesült Államokban

A Lyft és a Motional bemutatta a teljesen elektromos IONIQ 5-öt. Az új robotaxi csatlakozik a cég autóflottájához, a vezető nélküli utazások felé haladva.

Az autonóm autót először 2022-ben a nevadai Las Vegasban mutatják be, és a tervek szerint a következő évben az Egyesült Államok nagyobb városaiba is kiterjesztik. A Lyft és a Motional azt mondta, hogy a szolgáltatást „skálázhatóra tervezték”, és azt tervezik, hogy „a jövőben több millió autóvezetőt vezetnek be a vezető nélküli technológiába”.

A Lyft-felhasználók a szolgáltatás alkalmazásával irányíthatják útjukat, az autóajtók kinyitásától és az utazás megkezdésétől az autós Lyft AV alkalmazás segítségével az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvételig.

A Lyft azt állítja, hogy a 2018 óta készülő Motional AV-inak képességeit kiterjedt kutatások és visszajelzések támasztják alá, hogy az ügyfelek számára egyszerű legyen a használata.

„A Motional teljesen elektromos IONIQ 5-jének elindítása a Lyft Las Vegas-i hálózatán óriási előrelépést jelent azon elképzelésünkben, hogy az elektromos, autonóm és megosztott jövőt mindenhol valósággá tegyük az emberek számára” – mondta a Lyft vezérigazgatója és társalapítója, Logan Green.

„A Lyft-használók pozitív élményének kialakítása a technológia fejlesztésének kulcsa, és a mai bevezetés zökkenőmentesen, ismerősen és személyre szabottan biztosítja az utasok számára a hozzáférést a Motional autonóm technológiájához, mindezt egy olyan hálózaton, amelyben már megbíznak.”

„Olyan autonóm élményt tervezünk, ahol az egyetlen elvárás az utasokkal szemben, hogy pihenjenek és élvezzék az utazást” – tette hozzá.

A Lyft és a Motional a nyilvánosság számára elérhetővé teszi az új felhasználói funkciókat, mielőtt a szolgáltatás jövőre teljesen vezető nélkülivé válik.

Forrás: HyperBeast

https://hypebeast.com/2022/8/lyft-motional-driverless-car-launch-united-states

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936