A Mercedes kiszáll az önvezető autók versenyéből

Míg a Forma 1-ben a Mercedes folyamatosan nyeri a versenyeket, úgy tűnik, hogy az autonóm autók terén már nem áll annyira az élen.

A Redaktions Netzwerk Deutschland lapnak a Mercedes azt nyilatkozta, hogy visszavonul az önvezető autók versenyéből. Ez persze nem vonatkozik a 2021-es Mercedes S-Class 3. szintű autonóm technológiájára, sem a nemrég bejelentett vezető nélküli járművek gyártására vonatkozó együttműködésre a Daimler és a Waymo között.

Az önvezető autók versenyében a közösségi használatra alkalmas 5. szinten autonóm jármű a cél, amit a Waymo októberben ért el önvezető robotaxijának elindításával Phoenixben. A Mercedes számára viszont ez már nem cél.

„Nem veszünk részt tovább egy olyan versenyben, amit már nem tudunk megnyerni”, mondta a Mercedes szóvivője a német lapnak.

Öt évvel ezelőtt már hallhattunk arról, hogy a Mercedes-Benz önvezető autókat fejleszt. Az első Mercedes autonóm busz is megjelent, egy 20 kilométeres utat tett meg Amszterdamban anélkül, hogy ember ült volna a kormánykerék mögött. Ezzel a Mercedes megelőzte a többi autógyártót a versenyben.

De ez már a múlté, amit a Mercedes szóvivőjén keresztül megerősített az RND cikkében. A vállalat azt mondta, hogy a márka új üzleti stratégiájára hivatkozva el fog térni eddigi terveitől. A Mercedes szempontjából az autómegosztás már nem jövedelmező vállalkozás.

„Befektetőink nem csak eladásokat, hanem elsősorban profitot várnak”, mondta a Mercedes szóvivője.

Ennek megfelelően a Mercedes főnöke, Ola Källenius csökkentette az autonóm mobilitás kutatási és fejlesztési beruházásait. A korábban bejelentett BMW és Mercedes-Benz közötti önvezető autók fejlesztésére vonatkozó megállapodás szintén megszűnt – a két német cég közös döntése alapján.

Forrás: Motor1

https://www.motor1.com/news/452351/mercedes-cancels-autonomous-drivin-plans/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936