A Mobileye igazgatója az autonóm jármű szektor megerősödését jósolja

Az autonóm járművek iparágának meg kell erősödnie, mert túl nehéz a különálló cégeknek együttműködni az önvezető járművek fejlesztése terén, mondta a héten az Intel autonóm autó részlegének vezetője.

Amnon Shashua, az Intel izraeli székhelyű Mobileye részlegének vezérigazgatója elmondta, hogy az a stratégia, hogy az egyes vállalatok mindegyike egy összetevőre összpontosítson, például a biztonságra, az érzékelőkre vagy a térképekre, nem fenntartható, mert ez egy „végponttól-végig rendszer”, amelyet nem lehet részekre bontani.

„Ez egy félelmetes feladat, és nagyon kevés olyan szereplő lesz, aki a szilikon chipektől eljut az önvezető rendszerekig” – mondta Shashua az izraeli kormány által támogatott EcoMotion online konferencián.

A chipgyártó Intel körülbelül 900 millió dollárért vásárolta meg az izraeli tömegközlekedési alkalmazások gyártóját, a Moovitot a hónap elején, hogy elősegítse az önvezető „robotaxik” fejlesztését, amely 2022 elején eljuthat az utcákra.

Többek között Izrael, Dél-Korea, Franciaország és Kína azok az országok, amelyek várhatóan először vezető nélküli robotaxit kapnak. A biztonsági sofőrökkel közlekedő autonóm tesztflottákat később az év során kezdik el telepíteni – mondta Shashua.

Véleménye szerint az autonóm autók 2025-ben elérhetők lesznek a kereskedelmi forgalomban.

Forrás: Reuters

https://www.reuters.com/article/us-intel-autonomous-idUSKBN22V1U5

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936