A napenergia tárolás sokkal olcsóbbá válhat használt elektromos jármű akkumulátorok felhasználásával

A Utah-i Állami Egyetem kutatócsoportja kifejlesztett egy technológiát az elhasznált EV akkumulátorok napelemes energia tárolásra való felhasználására, ami szerintük akár 50% -kal is csökkentheti a költségeket.
Az elektromos járművek képesek lehetnek csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, de problémák is vannak velük, és ezek közül az akkumulátorok pazarlása különösen súlyos. Ennek megoldására a Utah-i Állami Egyetem kutatócsoportja kifejlesztett egy technológiát, amellyel az elhasznált EV elemeket napenergiát tároló egységekké lehet alakítani.

Forrás: TechRepublic

Az Egyetem villamosmérnöki és számítástechnikai adjunktusa, Hongjie Wang által vezetett csapat a maryland-i Dream Team biztonsági kutató céggel együttműködve fejlesztett ki megoldást az akkumulátor-hulladék felhasználására azzal a végső céllal, hogy a napenergiát megfizethetőbbé, ezáltal szélesebb körben felhasználhatóvá tegye.

Az elhasználódott EV akkumulátorok és a csapat által kifejlesztett technológiák alacsony költségeire hivatkozva Wang elmondta, hogy a napenergia-tárolás költségeinek 50%-os csökkentése a cél.

„Az elhasznált akkumulátorokban még mindig sok kapacitás van, ami az elektromos járművekhez már nem elégséges,” mondta Wang. „Viszont felhasználhatjuk a megmaradt kapacitást más alkalmazásokhoz. A napenergiával nincs futásteljesítmény problémánk, csak elegendő energia tárolásra van szükség.”

A tudósok és környezetvédők egyre inkább aggódnak az elektromos jármű akkumulátorok pazarlása miatt. A BBC szerint minden egyes EV akkumulátor több száz lítium-ion cellából áll, amelyek mindegyikét szét kell szerelni az újrahasznosításhoz. Ehhez hozzáadva azt a tendenciát, hogy a lítium-ion sejtek felrobbanhatnak, ha hibát követnek el a szétszerelési folyamatban, a folyamat olyan drága és kockázatos, ami a Birmingham Egyetem Faraday Intézetének munkatársa, Gavin Harper szerint problémát jelent.

„Bizonyos piacokon, például Kínában, az egészségvédelmi, biztonsági, valamint a környezetvédelmi szabályozás sokkal lazább, és nyugati viszonyok között nem fogadnák el az ottani munkakörülményeket sem” – mondta Harper a BBC-nek.

Az Egyesült Államok tudósainak Szakszervezete az EV akkumulátorok hulladékáról szóló jelentésében azt állította, hogy a világon jelenleg kevesebb, mint egy tucat létesítmény hasznosítja újra aktívan az elektromos járművek akkumulátorait.

A Szakszervezet olyan adatokra is hivatkozik, amelyek azt sugallják, hogy az EV akkumulátorok gyártásának jelentős a környezetszennyező hatása. A gyártás az elektromos járművek globális felmelegedést okozó hatásának 14–24%-át teszi ki. Ezzel szemben a nyersolaj gépjármű-benzinné történő finomítása az üzemanyag teljes üvegházhatású gáz-kibocsátásának 24%-áért felelős. Tehát minél tovább használható egy elektromos jármű akkumulátor, annál jobb, és egy elhasznált EV akkumulátornak is marad felhasználható kapacitása. Az EV akkumulátorokat jellemzően már akkor lecserélik, amikor még az eredeti kapacitásuk akár 85%-ával rendelkeznek, és ez bőven elég a napenergia tárolására.

Forrás: TechRepublic

https://www.techrepublic.com/article/solar-power-storage-could-get-a-whole-lot-cheaper-with-used-electric-vehicle-batteries/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936