A Porsche egy a ködben és esőben is látó szenzoros technológia fejlesztését támogatja

Az önvezető autók előtti egyik legnagyobb akadályt a különböző időjárási körülmények jelentik, amelyek közt ugyanúgy kell érzékelnie a környezetét, mint egyébként. Egyelőre a tesztelések többsége olyan területeken zajlott, ahol egész évben jó idő van, mint Kalifornia vagy Arizona, hogy az időjárás ne okozzon problémát.

Néhány cég azonban a megoldáson dolgozik, mint a TriEye is. Az izraeli cég rövidhullámú infravörös (SWIR) technológiát fejlesztett ki, ami rossz látási körülmények között is érzékel és a Porsche nemrégiben kisebbségi részesedést szerzett a vállalat első finanszírozási fordulóján.

A TriEye technológiájának, ami egyedi, szabadalmaztatott félvezető kialakítású, van még egy előnye. Lehetőséget ad SWIR HD kamerák gyártására, amik teljesítményben felülmúlják az egyéb lehetőségeket, viszont az áruk töredékébe kerül. A Porschén kívül az Intel és egy állami tulajdonú Izraeli kockázati tőke alap is a befektetők között van.

A Porsche nyilatkozata szerint a TriEye egy ígéretes technológiai cég, amit egy a nano-fotonika, mély tanulás és félvezető elemek fejlesztése terén jártas szakértői csoport vezet. A technológiájuk nagyban hozzájárulhat a biztonságosabb, erősebb elektronikus vezetői asszisztens és teljes önvezető rendszerek kifejlesztéséhez.

A Porsche egyelőre még nem gondolkodik abban, hogy teljes önvezetésre térjen át, inkább a vezetőt segítő rendszerek fejlesztésében gondolkodik. Példa erre az InnoDrive rendszere, amely GPS adatokat használ fel az út lejtésének, szögének, magasságának felismeréséhez, kombinálja ezeket az adatokat a jármű szenzoraiból érkező információkkal a sebességhatárra vonatkozóan, majd meghatározza a megfelelő haladási sebességet.

Forrás: Motor Authority

https://www.motorauthority.com/news/1124682_porsche-invests-in-sensor-tech-that-can-see-in-fog-rain

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936