A Porschénak radikális önvezető autó tervei vannak

Októberben a Porsche által benyújtott új szabadalmi bejelentések már előrejelezték a gépjárműgyártó jövőbeni önvezető autó terveit. A tervek egy új típusú ülést mutattak be, amely elmozdítható és hátrahajtható, lehetővé téve a vezető számára, hogy pihenjen, amikor az autó önvezető üzemmódban halad.
A Taycan EV Forum most felfedezte a Porsche által benyújtott újabb design szabadalmi beadványát, amely előzetes képet adhat arról az egyedi kényelmi funkcióról, amelyet az autógyártó tervez a jövőbeni önvezető autókba beépíteni. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához benyújtott szabadalmi beadványban egy egyedi állítható tetővel rendelkező autó látható.

Nem kérdés, hogy autonóm autóról van szó, mivel a szabadalmi összefoglaló úgy írja le, mint „egy autonóm vezetési mód közbeni kényelem javítását célzó eszközt”. Amikor az autó önvezető módban halad, a tető megemelhető, hogy nőjön az utastér. A hátrahajtható ülésekkel kombinálva ez lehetővé teszi az utasok számára, hogy hosszabb távolságokra is teljes kényelemben utazzanak a Porsche jövőbeni önvezető autóiban.

A tető le is ereszthető, hogy javítsa az autó aerodinamikáját, és sportosabb vezetési élményt nyújtson azoknak, akik önmaguk vezetnék az autójukat. Lehetséges, hogy a Porsche Taycan 4. vagy 5. szintű autonómiára is emelhető távoli frissítésekkel. Ez azt jelenti, hogy a hátrahajtható ülések és az állítható tető az elektromos sport autóba vagy egy teljesen új modellbe is beépíthető.

Bár ezek a szabadalmak nem jelentik azt, hogy az új jellemzők gyártásra is kerülnek, de azt mutatják, hogy a Porsche már a jövőbeni önvezető autóinak technológiáján gondolkodik.

A Porsche állítólag egy „Mark Webber” üzemmódot is fejleszt autonóm autóknak, hogy segítse a vezetőket képességeik javításában a versenypályán. A korábbi Forma 1-es versenyző versenyköreire alapozva jelzi a fékezési pontokat, azt, hogy hol kell gyorsítani és a legjobb nyomvonalakat.

Forrás: Carbuzz

https://carbuzz.com/news/porsche-has-radical-plans-for-self-driving-cars

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936