A Qualcomm együttműködik a Georgia Smart City-vel, hogy kipróbálja a Cellular Vehicle-to-All technológiát

A Qualcomm új megállapodást jelentett be a georgiai Peachtree Corners és Jacobs kormányával, amelynek eredményeként a három szervezet a Cellular Vehicle-to-Everything (a jármű és a teljes környezet közötti kommunikációt biztosító) technológiához kapcsolódó különféle technológiákat vezet be.

A Peachtree Corners városvezetői az elmúlt néhány évben komoly beruházásokat hajtottak végre a technológiában, hogy több tucatnyi érzékelővel és digitális eszközzel felszerelt intelligens várost építsenek.

Brandon Branham, a Peachtree Corners városvezető asszisztense és technológiai igazgatója az újságíróknak elmondta, hogy a város már régóta „hangsúlyozta az intelligens összekapcsolt infrastruktúra fontosságát az ökoszisztéma minden részének támogatása érdekében”, felsorolva a technológiai újdonságok palettáját az autonóm járművektől kezdve a lakosok számára igénybe vehető autonóm transzfereken át az intelligens forgalomirányításig.

„A Qualcomm Technologies iparágvezető C-V2X technológiái jelentősen javítják infrastruktúránkat, és mind a technológiai fejlesztők, mind a lakóink számára jelentősek, mivel a társadalom és az üzleti élet nagyobb részét összekapcsoljuk” – mondta Branham.

Sanjeet Pandit, a Qualcomm üzletfejlesztési vezető igazgatója és az intelligens városok globális vezetője elmondta, hogy a vállalat együtt fog működni a Jacobsszal, és biztosítja a Peachtree Corners-ba telepített hardvert.

Mindhárom cég szerint a partnerség lehetővé teszi a végpontok közötti intelligens megoldások telepítését az úgynevezett „ország egyik első intelligens városi környezetében, amelyet valós világban összekapcsolt járműtechnika és infrastruktúra hajt.”

A város Curiosity Lab-jának, az 5G által támogatott autonóm járműveknek és az okos város laboratóriumnak köszönhetően Peachtree Corners az intelligens összekapcsolt technológiák való világba telepített mennyországává válik.

Jacobs egy sor útszéli egység, érzékelő és IoT-technológia telepítésében segít, amelyek Branham szerint kezdetben az útszéli infrastruktúrára, a forgalomirányításra és a közúti biztonságra összpontosítanak.

A sajtótájékoztatón a három vállalat kiemelte a Cellular Vehicle-to-All (C-V2X) technológiát, amelyet a város egész területére telepítenek.

„A Qualcomm Technologies C-V2X megoldásaival felszerelt haszongépjárműveket a jármű-infrastruktúra (V2I) közvetlen kommunikációjának bemutatására is felhasználják” – magyarázta újságíróknak Phil Boness, a Jacobs növekedési és stratégiai igazgatója.

Pandit szerint a C-V2X Peachtree Corners-be telepítése bemutatja, hogyan segíthet a technológia a biztonság szempontjából kritikus kommunikációs képességek javításában, mivel a forgalom az egész városban nő.

„Ez a C-V2X program a Curiosity Lab és Jacobs társasággal nemcsak a digitális közúti infrastruktúra megvalósításának képességét emeli ki a forgalom optimalizálása és a biztonságosabb utcák lehetővé tétele érdekében a globális városokban, hanem kifejezi folyamatos elkötelezettségünket a korszerű megoldások mellett a közlekedés biztonsága érdekében” – jegyezte meg Pandit.

„Ez a projekt megmutatja az utat, amelyet a közösségek a jövőben követhetnek, és arra számítunk, hogy ezek a fejlett, végpontok közötti megoldások a jövőbeni intelligens város és intelligens összekapcsolt terek bevezetésének szerves részét képezik majd.”

A C-V2X szerves része lesz a város erőfeszítéseinek a biztonsági és mobilitási alkalmazások kiépítésében, miközben lehetővé teszi a „tisztább és fenntarthatóbb mobilitási alternatívákat” is. A technológia segítségével a három szervezet szerint legalább 5% -kal csökkenthető az üvegházhatású gáz-kibocsátás, és kompatibilis az 5G hálózatokkal. A fejlett vezetősegítő rendszerek szenzorai – például radar, kamerák, lidar – mellett fog működni.

Az alacsony késleltetésű kommunikáció lehetővé teszi a járművek számára, hogy a helyi mobilhálózatok használata nélkül kommunikáljanak más járművekkel, a helyi útszéli infrastruktúrával és a gyalogosokkal.

„Biztonsági szempontból az a feladatunk, hogy jobbá tegyük lakóink és alkalmazottaink életét.”- mondta Branham. „Naponta 65 000 autó vág át a városon. A kérdés az, hogyan vehetjük igénybe ezt a fajta infrastruktúrát, és végezhetünk rajta igazításokat az életünk javítása érdekében, mert senki sem szeret a piros lámpánál ülni az autójában. Tehát most ebbe a technológiába és városunk jövőjébe is befektetünk. ”

Forrás: ZD Net

https://www.zdnet.com/article/qualcomm-partners-with-georgia-smart-city-to-test-out-cellular-vehicle-to-everything-technology/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936