A Qualcomm szállítja a chipeket a General Motors következő generációs járműveihez

A Qualcomm bejelentette, hogy chipeket szállít a General Motors következő generációs járműveihez. A san diego-i cég már régóta arról ismert, hogy modern chipeket gyárt, melyek összekapcsolják az Apple iPhone-okat és számos járművet a mobil adathálózatokkal. Az utóbbi években a Qualcomm az autóipari chipek gyártása felé fordult.

A Qualcomm és a GM nyilatkozatai szerint az autógyártó a Qualcomm „pilótafülke” chipjeit fogja használni, amelyek autóipari szintű operációs rendszert képesek futtatni olyan funkciókhoz, mint a jármű sebességmérője, valamint a műszerfalon belüli információs és szórakoztató (információs és szórakoztató) rendszer.

Forrás: Reuters

A cégek azt is elmondták, hogy a GM elkezdi a Qualcomm automata vezetést segítő rendszer chipjeinek integrálását olyan funkciókhoz, mint az adaptív sebességtartás vagy a sávváltást segítő rendszer.

A Qualcomm számos különböző chippel állt elő különböző funkciókkal és árképzéssel, a GM normál árkategóriájú és luxus autóinak elsőszámú beszállítójaként pozícionálva magát.
„Úgy tekintünk erre a partnerségre, mint amely alapul szolgál az iparágban több hasonló együttműködés kialakításához,” mondta Nakul Duggal, a Qualcomm Technologies vezérigazgatója a Reutersnek adott interjúban.

A Qualcomm azt is közölte, hogy a Snapdragon Ride nevű vezetőt segítő számítógépe 2022-ben egy sorozatgyártású járműben fog megjelenni, bár nem határozta meg konkrétabban az autógyártót vagy a járművet. A rendszert úgy tervezték, hogy elegendő számítási teljesítménnyel rendelkezzen az önvezető funkciók elvégzéséhez.

A Qualcomm korábban azt közölte, hogy párosítja rendszerét a Veoneer Arriver szoftver egységével, hogy az önvezető hardverek és szoftverek teljes rendszerét nyújtsa az autógyártók számára, bár a Qualcomm önállóan is kínálja számítógépét azoknak az autógyártóknak, akik saját kódot akarnak írni.

Elmondásuk szerint a következő generációs autóipari chipek képesek lesznek integrálni az Amazon.com Alexa hang asszisztensét a járművekbe, ha az autógyártók a funkció engedélyezését választják.

Forrás: Channel New Asia

https://www.channelnewsasia.com/news/business/qualcomm-to-supply-general-motors-with–cockpit–chips-for-next-generation-vehicles-14046776?cid=cna_flip_070214

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936