A RACQ elindítja a Smart Shuttle próbaverzióját Gold Coast utcáin

A Queenslandi Királyi Automobilklub (RACQ) elindította első autonóm jármű-próbáját Sunshine államban, Smart Shuttle-je pedig a Gold Coaston is megjelent.

A RACQ és a City of Gold Coast közös kezdeményezése, a hatüléses transzfer a 12 hónapos próbaidőszak során Main Beach környékén közlekedik, és a valós forgalomban közlekedik a népszerű turistacélponton.

A kezdetben a Redlands Coaston tesztelt Gold Coast próba a következő lépés az autonóm járműszolgáltatások megvalósítása felé az egész államban, lehetővé téve a RACQ számára, hogy felmérje a szállítási szolgáltatás életképességét, miközben adatokat gyűjt a jövőbeli infrastruktúra számára.

A RACQ közpolitikai vezetője, Susan Furze elmondta, hogy a korábbi kísérletek biztató eredményeket mutattak, és a Gold Coast-kísérlet várhatóan további információkkal szolgál majd a vállalat számára.

„A Karragarra-szigeten és a Raby-öbölben végzett két sikeres kísérlet után szeretnénk jobban megérteni, hogyan lehet ezt az autonóm járműtechnológiát biztonságosan integrálni egy élénkebb, élő forgalmi környezetbe, és milyen lehetőségei vannak a jövőbeli közlekedési igények kielégítésére” – mondta Furze.

„A RACQ Smart Shuttle kifinomult érzékelők segítségével észleli a tárgyakat, legfeljebb 18 km/h-s sebességgel navigál az útvonalon, és 30 perc alatt hét helyen áll meg, hogy letegye és felvegye az utasokat.

„Figyelni fogjuk a jármű kommunikációját a többi úthasználóval, valamint a térségben meglévő egyéb közlekedési szolgáltatásokat.”

„Ez az egyetlen ilyen típusú jármű, amely személyszállítási szolgáltatást üzemeltet Queenslandben, ezért rendkívül lelkesek vagyunk, hogy minél többet tanulhatunk ebből a feltörekvő technológiából, és arra biztatjuk a helyieket és a látogatókat, hogy pattanjanak fel a fedélzetre.”

A 11:00 és 15:00 óra között ingyenes szolgáltatásként működő Smart Shuttle fedélzetén mindig lesz egy kísérő, aki válaszol az utasok kérdéseire, és biztosítja a jármű biztonságos működését.

Forrás: Which Car

https://www.whichcar.com.au/news/racq-launches-smart-shuttle-on-gold-coast

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936