A rendőrség sikeresen megállította az Autopilottal közlekedő Teslát, miután a vezető elájult

Hosszan tartó vita övezi azt a kérdést, hogy vajon a Tesla Autopilot-ja életeket ment, vagy inkább kockáztatja azokat. Tavaly augusztusban jelent meg a hír arról, hogy a rendszer megmentette egy ittas sofőr életét Norvégiában. A vezető láthatólag öntudatlan volt, de az Autopilot meg tudta állítani a járművet.

Forrás: Interesting Engineering

Most egy ugyancsak ittas állapotban való vezetéssel gyanúsított nő életét mentette meg az Egyesült Államokban a Tesla Autopilotja, aki elájult a volán mögött.

A nő valóban ittas állapotban vezetett, és végül elájult. Férje, aki mögötte hajtott egy Volkswagennel, hívta a rendőrséget.

A Kaliforniai Autópálya Rendőrség (CHP) ezután meg tudta állítani a Teslát (amely lassan haladt) a 134-es és az 5-ös autópálya közelében, miután megállt közvetlenül előtte. Úgy tűnik, a jármű felismerte, hogy egy másik jármű megállt előtte, és megállította magát.

Az ABC 7 később megszerezte a rádióadásokat az incidensről, ahol egy diszpécser azt mondja: „A bejelentő fél azt feltételezi, hogy a felesége eszméletlen a Teslában. A jármű önmagát vezeti.”

Miután a Teslát leállították, a CHP tisztjei felébresztették a sofőrt, akit azonosítottak, és letartóztattak ittas állapotban vezetés gyanújával. A nő börtönbe került.

Ez egyértelműen egy olyan eset volt, amikor a Tesla Autopilotja életet mentett. Ha a nő bármilyen más autóban ájul el, a végeredmény egy ütközés lett volna, mielőtt még a rendőrség bármit tehetett volna.

Bár a Tesla azt tanácsolja, hogy soha ne használják az Autopilotot önállóan, egyre több esetet látunk arra, amikor a vezető egyáltalán nem figyel a vezetésre a rendszer használata közben.

Forrás: Interesting Engineering

https://interestingengineering.com/police-brings-tesla-with-autopilot-on-to-a-halt-after-driver-passes-out?utm_source=rss&utm_medium=article&utm_content=18092021

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936