A Samsung Digital Cockpit koncepciójának köszönhetően az intelligens autók mobil irodákká válhatnak

A Samsung forgatható képernyőkkel és 5G kapcsolattal szereli fel okos autóit, amitől a vezetőülés úgy néz ki, mint egy digitális pilótafülke. Így is nevezték el a fejlesztést, amivel a dél-koreai autógyártó előlépett az új generációs okos és többnyire önvezető autóinak versenyében.

A széles, nagy felbontású kijelzőkön nézhetők filmek, vagy játszhatók játékok, de akár mobil irodaként is használható a belső tér a 49 hüvelykes panorámás képernyők révén.

Forrás: Digitaltrends

A Samsung Digital Cockpit a legtöbb hagyományos kezelőfelületet is adaptív érintőképernyővel helyettesíti. A dudálást illetve irányjelzést a kormánykerék közepén egy 8,8 hüvelykes LCD kijelzőn lehet irányítani. A szélvédő tetejének középső részén a külső kamerák által gyűjtött információk jelennek meg, amelyek segítik a vezetőt például parkolás közben. Emellett a Samsung egy külső kijelzőt is tervez, amelyen a gyalogosok számára jelennének meg információk.

Egy további külső képernyő is lesz az autón, amelyen kívülről láthatjuk a belülről irányított tartalmakat, mondjuk kempingezéskor. Az utastéren belül elhelyezkedő kamerák és szenzorok segítségével a Samsung jelzése szerint az autó az utasok stressz szintjét és hangulatát is érzékelni fogja, így ahhoz tudja igazítani a jármű világítását, illatát, a zenét és egyebeket.

Az 5G kapcsolat segítségével az utasok videokonferencián vehetnek részt, vagy letölthetnek tartalmakat, de akár egy Samsung telefon is csatlakoztatható, a DeX-en keresztül, így az egyik képernyő számítógéppé alakítható.

A cég hozzáteszi, hogy ezek a képernyők változtathatók aszerint, hogy az autó éppen halad, vagy parkol. Mindenesetre ennyi kijelző az autóban mindenképp hordoz magában biztonsági kockázatot. Ennek ellenére az autógyártók egyre inkább újragondolják az utastér funkcióját. Erre példa a Tesla nagy központi érintőképernyője is, amely autopilot módban filmnézésre vagy játszásra használható.

Forrás: Digitaltrends

https://www.digitaltrends.com/cars/samsung-digital-cockpit-driverless-cars-ces-2021/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936