A Samsung Electro-Mechanics egyedi többrétegű kerámia kondenzátorokat fejleszt önvezető járművekhez

A Samsung Electro-Mechanics, a Samsung Electronic alkatrészgyártó részlege két MLCC-t fejlesztett ki önvezető autókhoz. A többrétegű kerámia kondenzátorok (MLCC) stabilizálják az áram áramlását az áramkörökön keresztül, így az önvezető autók és más elektronikus eszközök, például okostelefonok és háztartási gépek alapvető elemeit jelentik.

A Samsung Electro-Mechanics bejelentette, hogy kifejlesztett egy kisméretű és egy rendkívül nagy kapacitású MLCC-t a fejlett vezetősegítő rendszerekhez, vagyis az ADAS-okhoz. Az ADAS segíti a járművezetőket az olyan automata technológiák révén, mint az érzékelők és a kamerák, amelyek észlelik a közeli akadályokat és ennek megfelelően reagálnak, például a jármű sebességének beállításával, hogy biztonságos távolságot tartson az észlelt akadályoktól.

Ahogy a világ átáll az energiatakarékos elektromos járművekre, a nagy teljesítményű alkatrészek iránti kereslet valamint a kis méretű és nagy kapacitású MLCC-k iránti igény is növekszik. Az MLCC-k lehetővé teszik nagy mennyiségű áram tárolását és ellátását, amelyet csak a nagy teljesítményű félvezetők képesek működtetni.

A Samsung Electro-Mechanics által kifejlesztett kis méretű MLCC kisebb, mint az önvezető autókhoz jelenleg rendelkezésre álló MLCC-k, 0,6 milliméter hosszú és 0,3 milliméter széles, így 64% -kal kisebb méretű, mint elődje. Függetlenül attól, hogy ilyen kicsi, továbbra is ugyanazt a 100 mikrofarad tárolási térfogatot tartja fenn. Rugalmassága is jelentősen megnövekedett, ami jobban védi a külső ütésektől. Ezt az MLCC-t, amit 0603 MLCC-nek neveznek a járművek elektronikus kontroll egységéhez fogják használni, ahol segíti a pontosabb jeltovábbítást a vezetőhöz a zaj csökkentésével.

A másik, nagy kapacitású MLCC, az úgynevezett 47uF MLCC, stabil áramellátást biztosít majd az autókban. Hossza 3,2 milliméter, szélessége 1,6 milliméter, kapacitása 47 mikrofarad. A jelenlegi csak 22 mikrofaraddal rendelkezik. Hogy jobban megértsük tárolási méretét a 0603 MLCC-hez képest: egy mikrofarad 1000 nanofaradnak felel meg.

„A Samsung Electro-Mechanics kulcsfontosságú anyagokat fog kifejleszteni és gyártani az MLCC-khez technológiai versenyképességünk erősítése és termelési kapacitásunk növelése érdekében. Ez növelni fogja részesedésünket az autókban használt elektromos és elektronikus berendezésekhez gyártott MLCC-ék piacán ”-mondta Kim Doo-young, a Samsung Electro-Mechanics alkatrész üzletágának vezetője.

Forrás: Korea Tech Today

https://www.koreatechtoday.com/samsung-electro-mechanics-develops-unique-mlcc-for-self-driving-vehicles/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936