A Sony bemutatta új elektromos autóját

A Sony egy meglepő közleményben mutatta be új elektromos autó koncepcióját, a Vision S-t a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) kiállításán.

A cég elmondása szerint az autó 33 szenzorral van felszerelve, köztük egy CMOS szenzorral és egy ToF (Repülési Idő) szenzorral (mindkettőt jellemzően kamerákban használják), amelyek az autón kívüli és belüli tárgyak és emberek pontos észlelését szolgálják. Ezen túlmenően egy Solid State LiDAR-t használ a jármű a körülötte levő terület felmérésére és térképezésére, hogy elkerülje az ütközést, és biztonságos követési távolsággal és sebességgel haladjon.

Forrás: The Next Web

A specifikációk leírása szerint a Vision-S mindössze 0,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás sebességre. Összehasonlításképpen: a Tesla 3 jobbik változata 3,4 másodperc alatt képes elérni ezt a sebességet.

Az autóban történő szórakoztatás érdekében a cég panoráma képernyőt helyezett el a műszerfalon. Ráadásul a jármű minden ülésén beépített hangszóró van Sony „360 reality audio” surround hangtechnikával.

A Sony nem az első műszaki cikk gyártó cég, amely az elektromos autók gyártása terén is kipróbálja magát. 2016-ban a kínai LeEco cég is hasonló projektet jelentett be, bár azután pénzügyi problémák miatt a cég összeomlott.

Az persze nem biztos, hogy a japán óriás cég tényleg elektromos autókat gyárt majd, bár az valószínű, hogy szenzorokat és műszaki felszereléseket árulni fog más autógyártóknak.

Forrás: The Next Web

https://thenextweb.com/cars/2020/01/07/in-a-shocking-announcement-sony-just-unveiled-an-electric-car/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936