A Sony és a Honda összefog, hogy elektromos járműveket építsenek

Az önvezető járművekben használható kamerás érzékelő technológiában szerzett szakértelmének kiaknázására törekvő Sony az elmúlt években kis lépéseket tett az autózás világába, és most egy ismert név felé fordul, hogy megvethesse a lábát a területen. Az elektronikai óriásvállalat összefogott a Hondával, hogy elektromos járműveket fejlesszenek, és a tervek szerint az évtized közepén beindítsák az értékesítést.

Forrás: New Atlas

A Sony már 2020-ban elkezdte felhívni magára a figyelmet az autóiparban, amikor egy kamerákkal és érzékelőkkel teli koncepcióautóval jelentkezett, amelynek célja az autonóm Vision S koncepció szerepének bemutatása az önvezető járművek területén. Ezután a CES idei rendezvényén egy hétüléses SUV-változatot mutatott be, és bejelentette, hogy egy dedikált mobilitási ágat hoznak létre, hogy feltérképezzék az elektromos járművek piacára való belépés lehetőségét.

A cég most a Hondával kötött új partnerség révén törekszik tervei megvalósítására. A felek aláírtak egy szándéknyilatkozatot, amelyben kötelezettséget vállalnak egy „nagy hozzáadott értékű akkumulátoros elektromos járművekre” és mobilitási szolgáltatásokra szakosodott vállalat létrehozására.

Céljuk, hogy ebben az évben megalapítsák ezt a még meg nem nevezett céget, és egyesítve szakértelmüket elhozzák a közlekedés új korszakát. A Sony részéről ez azt jelenti, hogy a képalkotási, érzékelési, hálózati és szórakoztató technológiák terén szerzett know-how-ját veti be, míg a Honda a járműgyártással és a mobilitási szolgáltatások fejlesztésével foglalkozik. Az első eladások 2025-re várhatók.

„A Hondával kötött szövetség révén, amely sok éven át kiterjedt globális tapasztalatot és eredményeket gyűjtött az autóiparban, és továbbra is forradalmi előrelépéseket tesz ezen a területen, szándékunkban áll megvalósítani elképzelésünket, hogy „hozzájáruljunk a biztonság, szórakozás és alkalmazkodóképesség köré összpontosuló mobilitás fejlődéséhez” – mondta a Sony vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida.

Forrás: New Atlas

https://newatlas.com/automotive/sony-honda-electric-vehicles-new-company/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936