A Sony „Vision S” elektromos autója még ebben az évben megjelenik

Az elektromos autógyártók között valószínűleg nem a Sony az, ami elsőre eszünkbe jut. Ennek ellenére 2020-ban a cég megjelentette „Vision S” teljesen elektromos szedánját, amelynek célja a Sony autótechnológiájának bemutatása.

Ahogy az autóbemutatók más projektjei esetében, a Vision S esetében is inkább a jövő víziójáról van szó, nem feltétlen egy aktuális, a piacon megjelentetni kívánt termékről. A Sony elmondása szerint nagy tervei vannak a Vision S-sel, a jármű megérkezett Tokióba, ahol a cég továbbfejleszti „érzékelő és audio technológiáját”. A feladat hatékonyabb elvégzése érdekében az autó még ebben a költségvetési évben megjelenik majd a város közútjain.

Mindemellett a Sony valószínűleg megpróbálja javítani a Vision S autonóm vezetési képességeit is. A bemutató szerint a jármű 2. szintű autonómiával rendelkezik, amelyet 33 egyedi szenzor támogat. Mivel sok más önvezető járműfejlesztő cég már elérte az 5. szintű autonómiát, a Sony-nak biztosan van hova felzárkóznia ezen a téren.

A Vison S-nek két 200 kW-os motorja van, 149 mérföld/órás (240 km/h) végsebessége, és 5 másodperc alatt gyorsul majdnem 100 km/h-ra. Mesterséges intelligenciával, 5G-vel és felhő technológiával, valamint „360 Reality Audio” rendszerrel felszerelt.

A cég hosszútávú terveiről a Vision S-sel kapcsolatban egyelőre még nincs hír.

Forrás: Techspot

https://www.techspot.com/news/86183-sony-vision-s-concept-ev-hit-public-roads.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936