A Sony Vision útnak indult Japánba

A Sony szinte mindenkit meglepett, amikor bemutatták a Sony Vision S elektromos járművet a 2020-as CES-en. Ezt követően azonnal eltűntek az autóval Ausztriába, és csak júliusban jelentek meg újra, amikor a Vision S Tokió felé vette az utat. Most újra jelentkeztek egy videó közzétételével, amely bemutatja az autó Tokióba érkezését. Ezen kívül az egyéb információkat szigorúan titkolták. A technológiai óriás csak annyit mondott, hogy a Vision S „jelenleg fejlesztés alatt áll a közúti tesztelésre ebben a pénzügyi évben”.

A Sony a Magana Steyr-rel működik együtt az autó fejlesztésében és a prototípussal a céljuk „illusztrálni jövőbeni elképzeléseiket a mobilitás terén”.

A Vision S egy teljesen elektromos platform, ami sokféle felépítményhez használható értelemszerűen a kupéktól a szedánokon át a SUV-okig. A Sona azt állítja, hogy az autó tömege 5180 font, de azt nem említik, hogy ebből mennyit nyom az akkumulátor.

A Vision S kettős motor rendszert használ és állítólag 4,8 másodperc alatt képes gyorsulni 0-ról 60 mérföld/órára. Végsebessége 149 mérföld/óra lesz. A bemutatott videó alapján látszólag autonóm. Fel van szerelve 33 szenzorral, beleértve lidart, radart és kamerákat is. És természetesen számos Sony termékkel is fel van szerelve, például 360 Reality Audio hangszórókkal a négy ülés mindegyik fejtámlájában.

A projekt más területeken is jót tesz a Sony üzletének. „A prototípus építésének folyamata során”, mondta Yuhei Yabe,  a Sony Corporation AI és Robotics üzleti csoportjának ügyvezetője, „sokat tanultunk a jármű felépítéséről, és elkezdtünk azon gondolkodni, hogyan tudnák egyéb technológiákat beépíteni az autóba.” Emellett persze ahogy a Sony új technológiákat próbál ki, újfajta módokat is találnak azok fejlesztésére.

Az egyelőre még homályos, hogy mikor vezethetünk majd Vision S-t. A Sony nem tervezi a jármű sorozatgyártását, de már eddig is okoztak meglepetést.

Forrás: Man of Many

https://manofmany.com/lifestyle/sony-vision-s-hits-the-road-in-japan?

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936