A szabályozók felfüggesztették az Easy Mile önvezető járművének tesztjét egy kisebb balesetnek köszönhetően

Kedden a francia EasyMile által épített és az ohio-i Columbusban tesztelt autonóm transzferjárat aktiválta vészfékező rendszerét, aminek következtében egy utas lecsúszott az ülésről. Az utast kórházba vitték, de úgy tűnt, hogy nem sérült meg súlyosan.

Ennek ellenére az NHTSA (Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság) leállította az Easy Miles autonóm járműveinek utasokkal való tesztelését az Egyesült Államokban, amíg meg nem kapják a tesztek eredményeit. A kisbuszok korlátozott, meghatározott útvonalakon közlekednek és ezt továbbra is megtehetik, de csak utasok nélkül. Az Easy Mile ezt úgy értékelte, hogy az NHTSA biztonságosnak tekinti a járműveiket a közlekedés többi résztvevőjére nézve.

Forrás: Venture Beat

A felfüggesztésről való döntés ugyanaznap jelent meg, amikor a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság (NTSB) kritikával illette az NHTSA-t a 2018-as halálos Tesla baleset ügyének kezeléséért. Megjegyezték, hogy bár az NHTSA már 14 olyan Tesla balesetet vizsgált, amelyben részt vett az Autopilot rendszer, egyelőre mégsem tettek lépéseket a Tesla ellen.

Az Easy Mile felfüggesztése valószínűleg nem tart majd sokáig. A columbus-i tesztelés február elején kezdődött két kisbusszal, amelyek egy 2,9 mérföldes kört tesznek meg 25 mérföld/óra alatti sebességgel és egy állandóan a fedélzeten tartózkodó operátorral.

Az EasyMile állítása szerint ez volt az első ilyen teszt egy önálló vezetésű transzferjárat számára az Egyesült Államok lakóövezetében. Általában az ilyen autonóm transzfer korlátozott, nem nyilvános helyeken, például vízpartokon, raktárak körüli utakon vagy kapuval lezárt lakóterületeken végez próbautakat.

Forrás: Venture Beat

https://venturebeat.com/2020/02/26/regulators-suspend-easymiles-self-driving-shuttle-trial-after-minor-accident/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936