A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) Biztosa sok kockázatot lát az új technológiákban

Az önvezető autók, a csatlakoztatott készülékek és egy 5G által vezérelt világ ígéretei között a CES 2020-on az FTC Biztos Rebecca Slaughter a kiberbűnözés új kockázatait látja.
Slaughter szerint a gyűjtött és kezelt adatok megfelelő védelmére van szükség.
Az önvezető autókat Slaughter például remek lehetőségnek látja a jövőre nézve, de ha egy hacker feltöri az adatokat, akkor komoly biztonsági problémát jelentenek majd.

Forrás: Yahoo

Nem véletlen, hogy Slaughter részt vett a show-n, hogy az adatvédelem és az új technológiák kapcsolatát megvitassa. A Biztost 2018-ban nevezték ki az FTC-hez, azután, hogy Charles Schumer szenátor (D-NY) főtanácsosa volt, a fogyasztóvédelem a távközlési verseny és természetesen az adatvédelem kérdéseiben.

Slaughter kiemelte, hogy nem csak a felhasználó személyes adatainak védelme aggasztja, hanem az adatbiztonság, felhasználás és az adatokkal való visszaélés lehetősége.

2019 júniusában Slaughter nem értett egyet az FTC döntésével, melynek alapján megbírságolták a Facebook-ot 5 billió dollárra a 2012-es hozzájárulási rendelet megsértése miatt. Az incidens során egy politikai tanácsadó cég felhasználta a Facebook felhasználói adatait azok tudta nélkül Donald Trump elnökválasztási kampányának segítésére. De Slaughter nem a büntetéssel nem értett egyet, hanem túl enyhének találta azt.

Slaughter akkoriban azt állította, hogy a Facebook-ot és Mark Zuckerberg vezérigazgatót az Igazságügyi Minisztériumnak be kellett volna perelnie, abban a reményben, hogy ez közvetíti azt az üzenetet, hogy a technológiai óriásokat felelősségre kell vonni a tetteikért és azokéiért, akik hozzáférnek az általuk gyűjtött felhasználói adatokhoz.

Az adatvédelem mellett Slaughter aggodalmakat fogalmazott meg az 5G-vel kapcsolatban is. A 4G LTE-t követő vezeték nélküli kapcsolat következő generációja az 5G csökkentett látenciát és drámai sebességet ígér. A hálózatok azonban még gyerekcipőben járnak, és közel sem olyan könnyen elérhetők, mint a jelenlegi 4G-hálózatok.

Forrás: Yahoo

https://finance.yahoo.com/news/rebecca-slaughter-on-5g-self-driving-cars-and-privacy-192635027.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936