A Tencent felhőtechnológiát vezet be az autógyártók számára Kínában 

Ahelyett, hogy beszállna az elektromos autóiparba, a Tencent célja az intelligens járművek technológiájának fejlesztése a kínai autógyártók számára új számítási felhő termékének bevezetésével.

A technológiai titán bejelentette, hogy a Tencent Intelligent Automobile Cloud országszerte megerősíti az autógyártókat, legyenek azok hazai vagy külföldi cégek. Egy speciális felhőplatformot vezet be, amely fellendítené az intelligens vezetési ágazatot az országban.

A Tencent Intelligent Mobility alelnöke, Liu Shuquan szerint a vállalat jelenleg más egyesült államokbeli autógyártókkal egyeztet ezzel a technológiával kapcsolatban, de egyelőre nincsenek konkrét nevek az együttműködő cégekről.

Liu eddig csak azt mondta, hogy a technológia a felhőalapú innováció mindenre kiterjedő terméke lesz. Mint ilyen, ez hasznos lenne az elektromos járművek üzletágának minden „technológiai” oldalán. A technológia valószínűleg javíthatja az adattárolást az autonóm vezetéshez, valamint a vezetők által használható alapvető alkalmazásokat.

A Tencent az egyik technológiai vezető a játékszektorban. Mindezek mellett érthető, hogy miért akar az önvezető járművek felhasználói felületével foglalkozni.

Ezen kívül a sencseni székhelyű cég az alkalmazás felhasználóinak igényeit is kielégíti. A cég Tencent Video-val rendelkezik a kiváló minőségű videó streaminghez. Van még a QQ Music, egy olyan alkalmazás, amely felveheti a versenyt a Spotify-jal Kínában.

Az önvezető autók népszerűsége miatt sok sofőr szeretné kipróbálni az autonóm rendszer működését.

A kínai autóiparban lassan előretörnek az elektromos járművek, amint azt az országban értékesített vezetési támogatással ellátott autók 23%-a mutatja.

A CNBC  június 27-i jelentése szerint  a helyi és a tengerentúli autógyártók is kihasználhatják az intelligens járművek jellemzőit, amelyek egy-egy területen kiegészítik a kínai terepet.

„Az adatok a gyártó tulajdonában vannak. Csak felhőszolgáltatást nyújtunk az adatok tárolására. Emellett egy teljes ökoszisztémát biztosítunk. Ez az ökoszisztéma nemcsak a saját szolgáltatásainkat és tartalmainkat foglalja magában, hanem a partnereinkét is”, mondta Liu.

Az amerikai autógyártó cégeken kívül a Tencent állítólag japán és német autógyártókkal is együttműködik, hogy az önvezető funkciót Kínába vigye.

Mivel jelenleg Kína a világ legnagyobb elektromos jármű piaca, az ipar fellendítése valóban segíteni fogja az ország gazdaságát.

Forrás: Tech Times

https://www.techtimes.com/articles/277250/20220627/tencent-launches-cloud-technology-automakers-china-self-driving-feature-added.htm

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936