A Tesla 2024-től kormánykerék és pedálok nélkül épít robotaxikat

Miután a hónap elején a Giga Texasban megrendezett Cyber ​​Rodeo eseményen röviden megemlítette a robotaxi projektet, Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója megosztott néhány érdekes frissítést ezzel kapcsolatban.

Április 7-én bejelentette, hogy a Tesla egy új, önálló elektromos járművet fog készíteni, amelyet „ dedikált robotaxinak” terveztek, hozzátéve, hogy „ meglehetősen futurisztikusan” fog kinézni. Az április 20-i első negyedéves bevételi felhívás során Musk bővebben beszélt a robotaxiról, elmondva, hogy nem lesz kormánya vagy pedáljai, ha 2024-ben valamikor beindul a mennyiségi gyártás.

„Dolgozunk egy új járművön is, amelyre a Giga Texas megnyitóján utaltam, ez egy dedikált robotaxi, amely nagymértékben az autonómiára optimalizált, vagyis nem lenne benne kormánykerék vagy pedál. Ezenkívül számos más izgalmas újítással rendelkezik.”

A vezérigazgató hozzátette, hogy a robotaxi a Tesla Full Self-Driving Software-jét fogja használni, amely béta-felhasználóinak száma a közelmúltban 100 000-re bővült, és idén még több lesz.

Musk arra számít, hogy a robotaxi jelentős mértékben növeli majd a Tesla üzletét, bár részleteket nem közölt. A vezérigazgató elmondta, hogy valószínűleg jövőre lesz egy termékbemutató rendezvény, és a Tesla akkor fog további részleteket közzétenni.

Megosztott még egy apróságot a Tesla robotaxi jövőbeli utazási költségeivel kapcsolatban: kevesebbe fog kerülni, mint egy támogatott busz- vagy metrójegy.

„Megpróbáljuk elérni a legalacsonyabb – teljes mértékben átgondolt – mérföldenkénti költséget, kilométerenkénti költséget, mindent figyelembe véve. Azt hiszem, ez egy nagyon erős termék lesz.”

A Tesla robotaxi projektet először Elon Musk Master Plan Part Deux című, 2016-ban publikált dokumentumában említették. Akkoriban a Tesla vezérigazgatója arról beszélt, hogy a robotaxik hagyományos Teslák lesznek, teljes önvezető képességgel. Most azonban a Tesla áttért egy dedikált jármű fejlesztésére a robotaxi szolgáltatásához. Musk nyilatkozatai egyértelműen azt mutatják, hogy a Tesla egy újonnan tervezett járművet fog használni a szerepre.

Forrás: Motor 1

https://uk.motor1.com/news/581383/tesla-will-build-robotaxi-2024/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936