A Tesla 3-as modellje a legjobb biztonsági pontszámokat kapta Európában

A Tesla 3-as modellje jobb biztonsági pontszámokat kapott Európában, mint az Egyesült Államokban. Az Európai Új autó Értékelési Program a múlt héten jelentette be teljes körű tesztjeinek az eredményét. A tesztek során az autó utasainak és a gyalogosoknak az ütközés védelmét és az ütközés elkerülési technológiát vizsgálták.

Az USA-beli tesztek során az autó 5 csillagot kapott frontális, oldalsó és átfordulással járó ütközésekben. A 3. modellt nem tesztelték az IIHS által végzett szigorúbb ütközési tesztekkel, bár vizsgálták a modell fényszóróit, és jónak, vagy elfogadhatónak ítélték az autó gyártási idejétől függően. Az IIHS a Tesla Autopilot vezetői biztonsági segédeszközeit is külön tesztben értékelte, a hat pontból hármat és a legmagasabb rangú minősítést adta neki, bár egyik rendszert sem minősítette „önvezető” rendszernek.

Az Euro NCAP másik autóval való frontális és oldalsó valamint álló tárgynak ütközés során, felnőtt és gyerek utasokkal tesztelte a 3-as Modellt, végzett ostorcsapás tesztet, vizsgálta az automata vészfékezési rendszert és az aktív sávtartási rendszert. Ezen kívül tesztelték a sérülés súlyosságát gyalogos elütések esetén. A 3-as Modell nem teljesített tökéletesen, de egyelőre egyetlen autó sem. Felnőtt utas védelmi pontszáma 96%, Gyerek utas védelmi pontszáma 86%, „Védtelen közlekedő” pontszáma 74% és aktív védelmi rendszere pontszáma 94% lett.

Forrás: Green Car Reports

Az autó a tesztek során minden akadály előtt időben megállt.

Az Euro NCAP 5 pontos skáláján („Jó”, „Megfelelő”, „Határeset”, „Gyenge”, és „Rossz”) a 3-as Modell minden ütközési tesztben „Jó” minősítést kapott, kivéve a felnőtt hátsó védelmet teljes szélességű frontális ütközés esetén (ez főként a biztonsági övek hatékonyságát jelenti), ebben csak „Elfogadható” volt, és a vezető hátsó védelmét oldalsó álló tárgynak ütközésben, ebben csak „Határeset” volt a teljesítménye.

Az IIHS hamarosan újabb teszteredményeket tesz közzé a 3-as Modellről az Egyesült Államokban.

Forrás: Green Car Reports

https://www.greencarreports.com/news/1123925_tesla-model-3-earns-top-safety-scores-in-europe

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936