A Tesla állítása szerint az akkumulátorok anyagának 92%-át visszanyeri új újrahasznosítási eljárásával

A Tesla további részleteket tett közzé nagyszabású akkumulátor-újrahasznosítás bevezetésére irányuló erőfeszítéseiről, és azt állítja, hogy az akkumulátorcellák anyagainak mintegy 92% -át képes visszanyerni újrahasznosítási folyamatával.

Ami a teljes életciklus során történő káros anyag kibocsátást illeti, az elektromos járművek előnyben vannak a benzinüzemű járművekkel szemben.

Amellett, hogy működtetés közben alacsonyabb a káros anyag kibocsátásuk, az elektromos járművek tulajdonosai többféle energiaforrást választhatnak járműveik feltöltésére, mint a benzinüzeműeké. Megújuló energiával tölthetik fel járműveiket, ami nagymértékben csökkenti a járműveik használatából származó káros anyag kibocsátást.

Gyártási szempontból az elektromos járművek ellenzői gyakran azt állítják, hogy az akkumulátorok építéséhez szükséges energia és erőforrások ellensúlyozzák az üzemeltetés során szerzett összes előnyét. A kritikusok azonban gyakran kihagyják a számításból az akkumulátorok újrafeldolgozását, ami az elektromos járművek teljes kibocsátási ciklusában jelentős különbséget jelent.

A Tesla most már évek óta dolgozik az elhasznált akkumulátorok újrahasznosításán részben külső partnerekkel, részben saját „egyedi akkumulátor újrahasznosítási rendszerével”.

2020-as jelentésében a Tesla további részleteket árult el az ezen a téren tett erőfeszítéseiről. Megerősítette, hogy saját akkumulátor újrahasznosítási egységének telepítése megkezdődött a tavalyi év végén:

„2020 negyedik negyedévében a Tesla sikeresen telepítette a nevadai Gigafactory akkumulátor-újrahasznosító létesítményét az akkumulátorgyártási hulladékok és az elhasználódott akkumulátorok házon belüli feldolgozására. 

Míg a Tesla évek óta együttműködik akkumulátor-újrahasznosítókkal annak biztosítása érdekében, hogy akkumulátoraink ne kerüljenek hulladéklerakóba, felismertük annak fontosságát, hogy házon belül is kiépítsük az újrahasznosítási kapacitást ennek kiegészítésére. 

A helyszíni újrafeldolgozás egy lépéssel közelebb visz minket az anyaggyártás körének lezárásához, lehetővé téve a nyersanyag továbbítását közvetlenül nikkel- és kobaltszállítóinkhoz. A létesítmény megnyitja az innovációs ciklust az akkumulátorok újrahasznosítása érdekében, lehetővé téve, hogy a Tesla gyorsan javítsa a jelenlegi terveket a működtetési tapasztalatok révén, és elvégezze a K+F termékek folyamatvizsgálatát. ”

Az autógyártó megosztott egy diagramot, amely azt mutatja, hogy a nyers akkumulátorok anyagának több mint 92% -át képes visszanyerni.

A Tesla azt is állítja, hogy az újrafeldolgozási erőfeszítései még jobbá teszik saját gyártású akkumulátorcelláit, mivel a folyamatot minden gyártóhelyen integrálják a gyártási folyamatba:

„Házon belüli akkumulátor programunk gyártójaként mi vagyunk a legjobb helyzetben ahhoz, hogy termékeinket hatékonyan újrahasznosítsuk, hogy maximalizáljuk az akkumulátor hasznosítását. 

Az újrafeldolgozási megoldásokat minden gyártási helyszínünkön a helyszínre specifikusan szeretnénk kialakítani, és ezáltal újra bevezetni az értékes anyagokat a gyártási folyamatunkba. 

Célunk egy biztonságos újrafeldolgozási folyamat kifejlesztése, magas visszanyerési arány, alacsony költségek és alacsony környezeti hatás mellett. Gazdasági szempontból hosszútávon jelentős megtakarításokat várunk, mivel az akkumulátorok széleskörű hasznosításával és újrafeldolgozásával kapcsolatos költségek jóval alacsonyabbak lesznek, mint a cellák gyártásához szükséges további nyersanyagok beszerzése. ”

Valójában a Tesla ezzel nikkel-, kobalt- és egyéb nyersanyag-gyártóvá válik. Ahelyett, hogy a terepen bányásznák, az anyagokat használt akkumulátorokból termelik ki.

A vállalat elmondása szerint 2020-ban 1300 tonna nikkelt, 400 tonna rezet és 80 tonna kobaltot dolgoztak fel újra.

Az akkumulátorok újrafeldolgozásának kérdése annyira fontos, hogy a Tesla társalapítója, JB Straubel 2019-ben kilépett a vállalattól, hogy megalapítsa saját, újrafeldolgozási folyamatokat fejlesztő cégét, a Redwood Materials-t.

A Redwoodnak szerződése is van a Panasonic akkumulátorcelláiból származó törmelék újrahasznosítására a Tesla Gigafactory Nevadában, ahol az autógyártó saját új újrahasznosító létesítményét telepítette.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/08/09/tesla-battery-cell-material-recovery-new-recycling-process/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936