A Tesla Autopilot figyelmezteti a vezetőt a közeledő kerékpárosra, még mielőtt az látható lenne

A Tesla Autopilot nemrégiben segített a vezetőnek észrevenni és elkerülni egy út szélén haladó kerékpárost. A videót a 3-as Long Range All Wheel-Drive Modell tulajdonosa tette közzé, akit jóval azelőtt figyelmeztetett a rendszer, hogy lehetősége lett volna megkezdeni a kikerülést.

A Tesla 3-as modellje a 2020.12.6-os szoftververziót használta, amelyet április 24-én jelentettek meg a cég új Közlekedési Jelzés és Stop Tábla felismerő funkciójának széles körű bevezetésekor.

A rendszer nem csak észlelte a kerékpárost, hanem meg is jelenítette azt a képernyőn a vezető számára.

Forrás: Teslarati

A Tesla Teljes Önvezető Készlete hosszú utat tett meg az utóbbi években. A Smart Summon, a Traffic Light és a Stop Tábla felismerés bevezetése után a városban való közlekedéshez már csak a gyalogosok és kerékpárosok biztonságának kérdése marad, mint megoldandó probléma.

Ehhez a jármű gyalogosokat észlelő, felismerő képességén kell javítani. Ez nem csak kényelmi kérdés a vezetők számára, hanem alapvetően fontos általánosságban a gyalogosok biztonságához. A vezetés közbeni számtalan dolog terelheti el a vezető figyelmét, ami a városban közlekedő gyalogosok számára kiemelten veszélyes.

Elon Musk nemrégiben említette meg, hogy a Tesla Teljes Önvezető funkcióinak a megjelentetését 2020 végére tervezik. Ezeknek a funkcióknak a megjelenése megszilárdítja a Tesla fél-autonóm technológia terén való vezető szerepét, ami a Tesla autók védjegyévé vált, lenyűgöző teljesítményükkel és fenntarthatóságukkal együtt.

A Tesla nem csak a jármű vezetőjének és utasainak a védelmére törekszik. Ötcsillagos törési mutatói és egyre javuló baleseti statisztikái ellenére továbbra is fejleszti védelmi rendszerét. De emellett a közlekedésben előforduló más autók, emberek, állatok, egyéb akadályok kérdésével is foglalkozik, amik veszélyt jelenthetnek, ha a vezető nem figyel.

Forrás: Teslarati

https://www.teslarati.com/tesla-autopilot-cyclist-detection/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936