A Tesla Autopilot-on még van mit fejleszteni, de már így is életmentő a tulajdonosok szerint

A Bloomberg 5000 Tesla Modell 3 tulajdonossal végzett felmérésének eredménye azt mutatta, hogy bár az Autopilot rendszer egyelőre még a fejlesztési fázisban van, az autótulajdonosok nagyon nagyra értékelik.

A felmérésben részletes válaszokat kaptak olyan témákban, mint a Minőség, Megbízhatóság, Szolgáltatás vagy Töltés. A kérdések a Tesla legegyedibb és legellentmondásosabb funkciójára, az Autopilot rendszerre fókuszáltak, amely képessé teszi az autókat, legalábbis bizonyos fokig az emberi felügyelet nélküli működésre.

A válaszadó 3-as Modell tulajdonosok 90%-a azt mondta, hogy az Autopilot-tól biztonságosabban érzik magukat az utakon összességében. Mindezt annak ellenére állítják, hogy vannak a rendszernek hiányosságai és furcsaságai, amelyek közül néhány nehéz helyzeteket okozott az utakon, például felesleges fékezések, vagy olyan helyzetek, amikor az Autopilot nem tudott elég gyorsan reagálni más autósok hirtelen manővereire.

Forrás: Unsplash

A válaszadók 13%-a mondta azt, hogy az Autopilot hozta már veszélyes helyzetekbe. másrészt 25%-uk azt nyilatkozta, hogy az Autopilot már mentette meg veszélyes helyzetekben. Van, aki szerint a rendszer kiváló „harmadik szemként” működik az utakon.

Ami figyelemreméltó, az az, hogy azok a 3-as Modell tulajdonosok, akik azt mondták, hogy az Autopilot már hozta őket veszélyes helyzetekbe, mégis biztonságosabban érzik magukat a rendszer használatával. Ez alátámasztja a Tesla vezetőjének, Elon Musk-nak a véleményét, aki szerint az Autopilot nem csak egy kényelmi funkció, hanem egyike a cég legerősebb biztonsági rendszereinek.

A Bloomberg kutatása a Smart Summon funkció hasznosságát is bizonyította. A válaszadók 70%-a szerint ez egy hasznos funkció, míg 41%-uk szerint elég biztonságos az átlagos vezetőknek. 75%-uk hozzátette, hogy a Smart Summon jól navigál és 81%-uk megjegyezte, hogy a funkció korlátait a gyártó egyértelműen elmagyarázta. A funkciót eléggé biztonságosnak is ítélték, 95%-uk szerint elkerüli a gyalogosokat, 90%-uk szerint elkerüli a többi autót és 98%-uk szerint azonnal megáll, amint az szükséges.

Összességében a Bloomberg kutatásából kiderült, hogy még van mit fejlődnie az Autopilotnak, de már jelenlegi állapotában is rendkívül hasznos. A Tesla tulajdonosok túlnyomó többsége szerint inkább közlekednek egy tökéletlen, állandó javítás alatt álló Autopilot rendszerrel, mint anélkül.

Forrás: TeslaRati

https://www.teslarati.com/tesla-model-3-study-autopilot-safety-results/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936