A Tesla Autopilotja gond nélkül felismeri a terelőbójákat és a sáveltereléseket

Egy Tesla Model X demonstrálta az Egyesült Királyságban, ahogy a teljesen elektromos autó zökkenőmentesen kezel egy az autóúton egy felújítás alatt álló szakaszt, ahol terelőbójákat és sáveltereléseket kellett felismernie. Az autó lenyűgöző képességeit egy videóban tette közzé a tulajdonos. Az Autopilot rendszer képes volt észlelni a bójákat és felismerni a köztük levő távolságot, valamint azt is, hogy a sávot jelenleg azok határozzák meg, nem a felfestett vonalak.

Ez különösen nagy teljesítmény, mivel az Autopilotnak nem minden funkciója elérhető az Egyesült Királyságban, az automata kormányzás, a hívófunkció és az automatikus sávváltás funkcióját a helyi szabályozásokhoz igazították.

A Tesla Autopilot navigációs rendszere jelenleg a legfejlettebb vezetőt segítő rendszer, kulcslépést jelent a teljesen automata autók felé, amit az is jelez, hogy a Tesla a február végére ígért Teljes önvezetés sorozathoz kapcsolta az Autopilot navigációt, pedig korábban a Továbbfejlesztett Autopilot csomagba tartozott.

Az Autopilot Navigáció fejlesztései eddig is jelentősek voltak, különösen az Egyesült Államokban, ahol nincsenek olyan megkötések, mint az Egyesült Királyságban. Tavaly júniusban például egy 3-as Modell volt képes tökéletesen kezelni egy felújítás alatt álló autópálya szakaszt, ahol nem voltak sávvonalak. Ugyancsak nemrég egy Tesla tulajdonos osztott meg egy videót arról, ahogy a Model 3 többször sávváltási manővert hajtott végre kifogástalanul.

Forrás: Teslarati

https://www.teslarati.com/tesla-navigate-on-autopilot-no-confirmation-avoids-traffic-cones-video/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936