A Tesla azt állítja, hogy a jövő hónapban radarral szerelik fel autóit az önvezető csomaggal kapcsolatos aggodalmak közepette

A Tesla közölte az FCC-vel, hogy a jövő hónaptól új radar piacra dobását tervezi. A lépés még nagyobb aggodalmakat vet fel a hardvercsomag önvezetés eléréséhez esetlegesen szükséges frissítéseivel kapcsolatban.

2016 óta a Tesla azt állítja, hogy a jövőben gyártott összes járművében „minden szükséges hardver” megtalálható ahhoz, hogy a jövőbeni szoftverfrissítésekkel önvezetővé váljanak. De kiderült, hogy ez nem igaz.

A Teslának már korábban is frissítenie kellett fedélzeti számítógépét és kameráit, de még nem érte el az önvezető képességet. Full Self-Driving (FSD) szoftvere még béta állapotban van, és nem teszi lehetővé a teljesen autonóm vezetést.

Az autógyártónak nem csak a hardverét kellett egyes esetekben frissítenie, de még néhány hardvert el is távolított. Először az elülső radarról, újabban pedig az ultrahangos érzékelőkről volt szó.

Mindez része a „ Tesla Vision” megközelítésének, amely alapján az autógyártó úgy véli, hogy az önvezető képesség elérésének legjobb módja az, ha a kamerák az egyetlen érzékelők. A logika az, hogy az utakat úgy tervezték, hogy az autókat látáson (szem) és biológiai ideghálókon (agyon) keresztül üzemeltető emberek irányítsák.

A Tesla úgy véli, hogy ennek megismétlésének legjobb módját a kamerák jelentik, amelyek a szemet helyettesítik, és a számítógépen futó neurális hálók pedig az agyat.

A cég így tavaly eltávolította járműveiről a radarokat, az év elején pedig az ultrahangos érzékelőket.

Ezért volt meglepő az év elején, amikor a Tesla beadta kérelmét az FCC-nek, hogy új radart használjon járműveiben. Az FCC bizalmas kezelést biztosított a Teslának, így nem adta ki az új radar részleteit.

Az ilyen megegyezés általában hat hónapra szól, ami most jár le, de a Tesla hosszabbítási kérelmet nyújtott be, amelyben megerősíti, hogy új eszközét január közepétől tervezi forgalomba hozni.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója tavaly júniusban elmondta  az Electreknek, miután a Tesla abbahagyta a radar használatát:

„A biztonság valószínűsége tiszta látással nagyobb lesz, mint a látás+radarnál, nem kisebb. A látás olyan jó lett, hogy a radar valóban csökkenti a jel/zaj arányt.”

A vezérigazgató azonban azt is hozzátette, hogy a Tesla továbbra is használna radart, ha lenne „nagyon nagy felbontású radarja”:

„Egy nagyon nagy felbontású radar jobb lenne, mint a tiszta látás, de ilyen radar nem létezik.”

Voltak korábbi hírek arról, hogy a Tesla új 4D képalkotó radarral szerezné bővíteni autóit, amely kétszer nagyobb hatótávolsággal rendelkezik, mint a korábbi radar.

Nemrég pedig egy Tesla Modell 3 prototípusról beszéltek, amely potenciálisan új Autopilot/Full Self Driving hardvercsomagot tartalmazott.

Ezekből úgy tűnik, hogy a Tesla egy fejlettebb radar beépítésére készül járműveibe, és egy potenciálisan teljesen új szenzorkészlettel készül a Modell 3 prototípushoz.

Arra is van lehetőség, hogy a Tesla egy utastéri radarról beszél, amelyet a cég már korábban bevezetett a Model S-ben, de tekintve, hogy az alkalmazás „HD radarról” beszél, valószínűbbnek tűnik, hogy vezetőt segítő radarról van szó.

A Tesla mindig is folyamatosan fejleszteni akarta Autopilot/Önvezető hardverét, így nincs semmi baj azzal, ami történik, de ez továbbra is hozzájárul az egyre növekvő aggodalmakhoz, hogy a Tesla nem tudja elérni ígért önvezető képességét a jelenlegi hardverrel.

Az is egy lehetőség, hogy a Tesla egy olyan önvezető hardver rendszert mutat be a jövő hónapban, ami csak jobb képességekkel rendelkezik, de továbbra is a jelenlegi hardverrel tervezi megvalósítani az önvezetést. Persze az önvezetéssel kapcsolatban a Tesla már sokszor tévedett, így kérdés, hogy a jelenlegi járművekkel képes-e elérni azt.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2022/12/06/tesla-radar-car-next-month-self-driving-suite-concerns/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936