A Tesla bemutatja a Cybertruck-ot: teljesen elektromos kisteherautó 500 mérföld hatótávolsággal

Hosszas várakozás után – Elon Musk először hét éve beszélt a Tesla elektromos kisteherautó építési terveiről – a Tesla végre bemutatta új Cybertruck elektromos kisteherautóját Los Angelesben. Az autó 500 mérföld megtételére képes, teljesen elektromos meghajtású és közel 40 ezer dollár a kezdő ára.

Az autó megjelenése futurisztikus, inkább mintha egy mozifilmben szereplő jármű lenne, mint valóságos közlekedési eszköz.  A vázon lévő test helyett új vázszerkezetet használó platformot hoztak létre, amely elmondásuk szerint még szilárdabbá teszi az autót.

„Egy külső héjjal rendelkezik, mely tartóssá teszi és biztosítja az utasvédelmet. A szinte áthatolhatatlan külső vázzal kezdve minden alkatrészt a legnagyobb szilárdság és tartósság érdekében terveztek, az ultrakemény 30X hidegen hengerelt rozsdamentes acél szerkezeti felülettől a Tesla páncélos üvegig.”

A jármű hatszemélyes és van benne egy ágy is. A teteje fedett, de lenyitható, ha valami magasabbat akarunk szállítani benne.

Forrás: Electrek

A Tesla Cybertruck alapfelszereltsége az adaptív légrugózás, amely elősegíti a teljesítményt különböző terheléseknél.

A Tesla Cybertruck három verziója lesz kapható, különféle akkumulátorokkal és hajtáslánc-konfigurációkkal.
Az egymotoros RWD változat 250 mérföld távolságot kínál.
A kétmotoros, összeskerék-meghajtású változat elérheti a 300 mérföldes távolságot, és a hárommotoros változat 500 mérföldes hatótávolságot fog elérni.

A Tesla úgy számítja, hogy a hárommotoros változat 2,9 másodperc alatt gyorsul 0–ról 60 km / h-ra, és 10 másodperc alatt teljesíti a negyed mérföldet.

Musk ígérete szerint, az autó funkcionálisan jobb, mint a Ford F150, míg a teljesítményadatai jobbak, mint a Porsche 911-é.

A Tesla bejelentése szerint az autó két kevésbé drága változata 50 és 70 ezer dollár között lesz, és 2021 vége felé várható. A két drágább változat, több motorral és nagyobb akkumulátorral 2022 végén jelenhet meg.

Forrás: Electrek

https://ww.electrek.co/2019/11/21/tesla-cybertruck-electric-pickup-range-price/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936