A Tesla egyre több járművében alkalmazza vezető figyelő rendszerét, amely utastéri kamerákra támaszkodik

A Teslát már régóta kritizálják a vezetést segítő rendszerei kapcsán, leginkább amiatt, mert nem kapcsolódik hozzá egy megbízható vezetőt ellenőrző rendszer.

Korábban csak arra törekedtek, hogy a vezető a kezét a kormányon tartsa, és a cég erre csak a kormányon elhelyezett nyomatékszenzorokat alkalmazott. Így aztán azt sem tudták felmérni, hogy a vezető keze a kormányon van-e, amikor épp nem fejt ki aktívan nyomatékot.

Ráadásul valójában a vezető figyelme a döntő, amelynek mindig az útra kell irányulnia, amikor az Autopilot aktív, ahogyan a Tesla is elmondta.

A Teslának már évek óta vannak az utastér felé néző kamerái, de eddig nem nagyon használták azokat.

A cég legutóbbi újítása az új járműveiben a Tesla Vision rendszer alkalmazása, amely azt jelenti, hogy az Autopilot csak kamerákra támaszkodik, radar használata nélkül.

Most egy olyan újítást jelentettek be, amely széleskörűbbé teszi vezető-monitorozó rendszerének használatát, hangjelzést alkalmazva, ha a vezető nem az útra figyel.

A Tesla ezt írta a közleményben:

Az utastéri kamera a visszapillantó tükör felett meg tudja állapítani a vezető figyelmetlenségét, és hangjelzéssel figyelmezteti arra, hogy az Autopilot használata közben az útra figyeljen. A kamera által készített képek nem hagyják el az autót, ami azt jelenti, hogy a rendszer nem menti el és nem továbbítja az információkat csak akkor, ha a vezető ezt engedélyezi.

A Tesla tudja, hogy sok ügyfél aggódik az utastérre néző kamera használata miatt, de az autógyártó gondoskodik arról, hogy csak azt ossza meg, amit meg szeretne osztani. Az adatbeállításokat a tulajdonos bármikor megváltoztathatja.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/09/01/tesla-expands-driver-monitoring-cabin-camera/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936