A Tesla elektromos autói közötti adatszolgáltatásra nyújtott be kérelmet a Kanadai Távközlési Bizottsághoz

A Tesla távközlési szolgáltatásokat tervez Kanadában, beleértve az „autók közötti mobil adatszolgáltatást” elektromos autóiban.

A 2012-es S Modelltől kezdve, és immár egy évtizede, a Tesla vezeti az autóipart a járművei kapcsolódási szintjét illetően.

A Tesla a szoftvert prioritásként kezeli termékében, és az internetkapcsolat lehetővé teszi számára, hogy a szoftverfrissítéseket éteren keresztül küldje el ügyfélflottájának, valamint adatokat gyűjtsön onnan, ami különösen hasznos volt az önvezető technológia fejlesztése során.

Az internetkapcsolat eleinte teljesen ingyenes volt minden Tesla járműben.

Az alapvető kapcsolódás továbbra is műszakilag ingyenes minden Teslában, de a cég 2018 óta új, fizetős „prémium csatlakozási” csomagot nyújt havidíj ellenében, az adatigényesebb kapcsolódási funkcióhoz való hozzáférésért. Azóta a Tesla-tulajdonosoknak dönteniük kell, akarnak-e havi 10 dollárt fizetni a prémium csatlakozási szolgáltatásért vagy sem.

Az utóbbi időben a jelek szerint a Tesla új szintre emelheti járművei csatlakoztathatóságát.

A Tesla Basic International Telecommunications Service (BITS) licencet kért a Kanadai Rádió-televíziós és Távközlési Bizottságtól (CRTC). Ha jóváhagyják, az technikailag lehetővé tenné, hogy a Tesla távközlési viszonteladói szolgáltatást nyújtson Kanadában.

A kérelemben a Tesla egyértelművé tette, hogy nem tervezi átviteli létesítmények üzemeltetését:

A Tesla nem rendelkezik és nem is kíván átviteli létesítményeket birtokolni vagy üzemeltetni Kanadában.

Ehelyett a Tesla megjegyezte, hogy azt tervezi, hogy „autók közötti mobil adatkapcsolatot” kínál (a Mobile Syrup segítségével):

A Tesla kérvénye azt mondja, hogy autók közötti mobil adatszolgáltatást fog nyújtani a járművön belüli infotainment-, és internet-hozzáféréshez.

Érdekes módon Elon Musk vezérigazgató a közelmúltban azt mondta, hogy a SpaceX Starlink internetes műholdja kínál majd a jövőben csatlakozást a Tesla járművekhez.

A Starlink a közelmúltban indította el mozgó járművekhez nyújtott szolgáltatását, és úgy tűnik, hogy a Tesla átveheti a technológiát a normál mobil adatkapcsolat helyett.

Jelenleg nem világos, hogy a kanadai távközlési szolgáltatásokra vonatkozó kérelem kapcsolódik-e ehhez az erőfeszítéshez.

Forrás:

https://electrek.co/2022/11/07/tesla-applies-machine-to-machine-cellular-data-service-electric-cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936