A Tesla elérhetővé teszi „Teljes Önvezetési programjának béta verzióját” néhány ügyfél számára

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a Tesla elérhetővé teszi a „Teljes önvezetés béta verzióját” olyan ügyfelei számára, akik „tapasztalt és óvatos autóvezetők”.

Az utóbbi néhány hónapban Musk már beszélt arról, hogy a Tesla az „Autopilot jelentős, alapvető átírásán dolgozik”.

Az Autopilot új, alapvető változtatásáról beszélt, ami lehetővé teszi, hogy a frissítés után a rendszer 4D-ben értelmezze a környezetet az eddigi 2D helyett, valamint a teljesítmény gyorsabb javulását és az új funkciók gyorsabb megjelentetését eredményezi.

Musk augusztusban azt nyilatkozta, hogy:

„A Teljes Önvezetés fejlesztése kvantum ugrásként fog bekövetkezni, mivel ez alapvető strukturális átírást jelent, nem pedig fokozatos módosításokat. Személyesen vezetem az autómba épített alfa változatot. Majdnem semmilyen beavatkozásra nincs szükség az otthon és a munkahely közötti úton. Korlátozott nyilvános megjelentetésére 6-10 hét múlva fog sor kerülni. ”

Egy hónappal később elhalasztotta a megjelentetést, de azt mondta, hogy a „privát béta verzió” 2-4 héten belül megjelenik majd.

Most a vezérigazgató a Twitteren jelentette be, hogy a korlátozott „privát béta” változat a jövő héten fog megjelenni, és ahelyett, hogy az Autopilot átírás elindításaként emlegette volna, „korlátozott béta változatként” kezdte emlegetni:

„A korlátozott béta verzió megjelenik az ígéreteink szerint. Ez először csak néhány korlátozott számú ember számára lesz elérhető, akik tapasztalt és gondos vezetők.”

A vezérigazgató nem részletezte a közelgő szoftverfrissítést, amely várhatóan csak decemberben jelenik meg a szélesebb flottánál.

Tekintve, hogy Musk elmondása szerint majdnem semmilyen beavatkozásra nincs szükség az új verziónál, a Tesla vélhetőleg a jelenlegi „Közlekedési lámpa és stop tábla kontroll” funkcióra épít, amit a kereszteződésekben való kanyarodással egészít ki és teljes mértékben beépíti ezeket a Navigate on Autopilot rendszerbe. Ilyen módon a Tesla vezetője végig tudja figyelni a teljes utat beavatkozás nélkül. Bár ez a frissítés továbbra is megkívánja majd a vezetőtől, hogy a kezét a kormánykeréken tartsa, és bármikor készen álljon átvenni az irányítást.

Mindamellett ez egy fontos frissítés, mert ennek révén a Tesla elkezdi finomítani teljes önvezető rendszerét és felkészül arra, hogy egyszer csak ne legyen szükség arra, hogy a vezető ellenőrizze a rendszert. Bár ez egy darabig még nem fog megtörténni.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2020/10/12/tesla-release-full-self-driving-beta-customers-next-week/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936