A Tesla elindítja régebbi „teljes önvezetésű” járművei kameráinak utólagos beszerelési programját

A Tesla elindította az Autopilot kamerák utólagos beszerelési programját a régebbi „Teljes önvezetés” (FSD) csomaggal rendelkező járműveibe.

Az Autopilot 2.0 szenzorkészletének 2016-os bevezetésével kezdődően a Tesla azzal az ígérettel kezdte árusítani összes autóját, hogy azok minden hardverrel rendelkeznek a teljes önvezető képesség eléréséhez a jövőbeni szoftverfrissítések révén.

Ez az ígéret segített a Teslának értékesíteni járműveit, de pontatlannak bizonyult.

Az autógyártónak többször kellett frissítenie az Autopilot hardverét, beleértve egy új számítógép beszerelését, amelyet a Tesla utólagos felszerelésként mellékelt azon Autopilot 2.0 tulajdonosok számára, akik megvásárolták a Full Self-Driving (Teljes Önvezetés) csomagot.

Az évek során pletykák keringtek arról, hogy a Teslának többre van szüksége a számítógép frissítésnél az önvezető képesség eléréséhez.

Ezek a pletykák a közelmúltban felerősödtek, mivel az új FSD számítógéppel rendelkező Autopilot 2.0 tulajdonosok egyike sem számolt be arról, hogy megkapta volna az FSD Bétát annak ellenére, hogy az alkalmazásban 100/100 biztonsági pontszámot értek el, ami a Tesla követelménye az új szoftver megszerzéséhez.

A múlt hónapban a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk megerősítette, hogy az Autopilot 2.0-s járművekhez kamerafrissítésre lesz szükség, amit az FSD csomagot megrendelők ingyen kapnak.

A Tesla ma elindította utólagos beszerelési programját egy alkalmazáson belüli üzenettel a jogosult tulajdonosoknak: 

„Teljes önvezető képességgel és korai sorozatgyártású kamerákkal (az Ön VIN-száma) rendelkező tulajdonosként Ön jogosult az ingyenes Autopilot Camera Upgrade-re. A kamerák cseréje szükséges ahhoz, hogy hozzáférjen a folyamatosan bővülő Full Self-Driving Capability szolgáltatáscsomaghoz.

Az ingyenes kameracsere megszervezéséhez kérjen új időpontot a Tesla alkalmazás Szolgáltatás menüjéből, válassza a „Szolgáltatás ütemezése”> „Frissítések és tartozékok”> „Autopilot Camera” menüpontot.”

Egyelőre nem tudni, hány jármű jogosult az utólagos beszerelésre, de ez várhatóan megterheli a Tesla szervízcsapatát a következő hetekben.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/11/09/tesla-starts-retrofit-program-cameras-older-vehicles-full-self-driving/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936