A Tesla felkerült a német tisztviselők által választható szolgálati autók listájára

A Tesla csatlakozott azon járművek listájához, amelyek közül a berlini kormánytisztviselők választhatnak. A német Bild folyóirat által megszerzett titkos listán eddig csak olyan nagy történelmi német márkák szerepeltek, mint az Audi, a BMW, a Daimler és a Volkswagen.

A cikk nem említi, hogy konkrétan melyik Tesla típusról van szó, de a bérleti díjat évi 11,555 euróban, a működtetési költséget pedig éves szinten 11,623 euróban határozza meg.

„Ha a német gyártók nem képesek kiegészítő fűtéssel felszerelt elektromos járművet előállítani, akkor külföldi márkákat is felveszünk a listára” – nyilatkozta Sabine Smentek államtitkár egy interjúban. Beate Stoffers oktatási államtitkár megerősítette, hogy ő Tesla járművet választott. Választásában közrejátszott a CO2 kibocsátás értéke, a hatótávolság és az is, hogy így egy olyan céget támogat, amely a berlini régióba fektet be. A berlini szenátus egy kormányzó polgármesterből, nyolc szenátorból és 25 államtitkárból áll. Ezek a tisztviselők kaptak egy listát a lehetséges szolgálati járművekről, amelyeket lehetőségük van két órán át tesztelni. Miután kiválasztották, bérelhetik a járművet egy évre. Ha személyes utakra használják azt, arról kötelesek adózási céllal naplót vezetni.

A berlini szenátus szolgálati járművek listájába való felvétel annak a jele, hogy a németek érzékelik a kaliforniai székhelyű elektromos autógyártó jelenlétét az ország fővárosában. Ez egyben figyelmeztetés is a régebbi német autógyárak számára, amelyek továbbra is küzdenek a fogyasztói kereslet fenntartásával a Tesla által vezetett elektromos jármű forradalommal szemben.
A Tesla méltányos támogatást kapott a brandenburgi szövetségi és állami kormánytól, mivel egyre közelebb kerül a Giga Berlin, az első európai Tesla autógyár építésének megkezdéséhez. A gépjárműgyártó hivatalosan igényelt szövetségi támogatást akkumulátorcellák gyártására a grunheide-i Gigafactoryban.

A Gigafactory Berlin várhatóan 2021 júliusáig megkezdi a gyártást, és célja, hogy a kezdeti szakaszban évente 150 000 járművet gyártson le, majd a jövőben a jövőben évi 500 000 egységre növelje ezt a számot. A Tesla autógyár várhatóan mintegy 8000 új munkahelyet fog létrehozni, amelyek a fiatal munkavállalók számára kedveznek Németországban és a közeli országokban.

Forrás: Teslarati

https://www.teslarati.com/tesla-government-vehicle-berlin-senate-germany/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936