A Tesla frissített Autopark funkciója már a számítógépes látás rendszerén alapul

A Tesla megkezdte Autopark szolgáltatásának frissítését az új Tesla Vision számítógépes látás rendszerével, amivel most már az Autopilot funkció és a Teljes Önvezetés Béta verziója is működik.

Mint sok más prémium kategóriás jármű, a Tesla autói is rendelkeznek autonóm parkolási funkcióval, amit „Autoparknak” neveznek. A Tesla Autoparkja a járműre szerelt ultraszónikus szenzorokra támaszkodott idáig, de az korlátozta a funkció hasznosságát, mivel csak akkor volt elérhető, ha a parkolóhely mellett mindkét oldalról állt másik autó.

Nemrégiben a Tesla bevezette a csak látáson alapuló rendszerét az Autopilot funkciókhoz is. A 3-as és Y Modellekről még a radarokat is eltávolította.

A Tesla elektromos járművei továbbra is rendelkeznek ultraszónikus szenzorokkal, de a látási rendszere annyira jónak bizonyult, hogy az autógyártó egyre több funkció esetében támaszkodik szívesebben arra. Most a felújított S Modellekre telepítette a Tesla Vision-ön alapuló új Autopark-ot. Az új funkció már akkor is működik, ha nincs másik jármű a parkolóhely két oldalán. Azzal, hogy a rendszer már az útjelzéseket is képes érzékelni, sokkal jobban képes a parkolóhely közepére parkolni.

Az új szolgáltatás jelenleg még csak a június óta szállított új S Modellen érhető el, de a Tesla várhatóan a flotta többi részéhez is eljuttatja a Teljes Önvezetés Béta szélesebb körű kiadásával együtt, amely szintén a Tesla Vision-ön alapul.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/08/10/tesla-vision-based-autopark-feature/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936